borsa open

Tisuću natjecatelja iz 16 zemalja: "Od turnira korist će imati Mostar i BiH"

Sport / Flash | 02. 10. 2015. u 13:00 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru u subotu se održava jedna od najvećih sportskih manifestacija u BiH, koja će u jednom danu privući čak tisuću sportaša iz čak 16 zemalja.

Veliki džudo turnir Borsa Open održat će se u Mostaru po šesti put. Svake godine turnir povećava broj sudionika i zemalja sudionica, a ove je postignut vrhunac.

'Jako smo zadovoljni odrađenim poslom ove godine. Iako smo već sada postigli veliki stupanj, treba reći da su želju za dolaskom na Borsa Open su iskazali i Nijemci, Austrijanci, Rusi, Gruzijci, no zbog tehničkih razloga otkazali smo njihov dolazak za ovu godinu. Cilj nam je sada svim državama i klubovima pružiti gostoprimstvo, da se ugodno osjećaju u Mostaru te da im ostanemo u lijepom sjećanju kako bi nam se opet vraćali, što je u interesu i grada i države', kazao je predsjednik organizacijskog odbora Franjo Zadro.

Natjecanje bi trebalo početi u subotu ujutro već od 10 sati u dvorani na Bijelome brijegu u Mostaru, a ceremonija svečana otvaranja trebala bi biti oko 15 sati, po povratku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića iz New Yorka, a koji će i svečano otvoriti turnir.

Organizatori predviđaju da će biti odrađeno oko 2500 borbi, a po prijavama najveća konkurencija bit će u uzrastima od 12 do 16 godina.

'Troškovi ovog turnira iznose preko 40 tisuća konvertibilnih maraka, a to je ogroman iznos koji smo morali pronaći. Zato se zahvaljujemo svim sponzorima koji su pomogli organizirati ovaj turnir, koji je postao svojevrsni brend u ovom sportu. Iza svega ovoga krije se uzrok kvalitete i ozbiljnosti rada kluba "Borsa" koji je jedan od priznatijih džudo klubova na prostoru Europe, što potvrđuje činjenica da Judo klub "Borsa" ima prijateljske odnose sa 84 kluba iz 17 zemalja, za što su ponajviše zaslužni sami rezultati spomenutog kluba širom svijeta', dodao je tajnik JK Borsa Tomislav Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close