borussia dortmund

Thomas Tuchel se danas oprašta od Borussije Dortmund?

Sport / Flash | 20. 05. 2017. u 08:04 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Borussije Dortmund, Thomas Tuchel (43), nasljednik Jürgena Kloppa, u svojoj je prvoj sezoni postao trenerski brand, za kojega su se odmah počeli raspitivati najbolji europski klubovi.

Ova sezona za Tuchela prilično je problematična, unatoč činjenici da još ima šansi osvojiti jadan naslov (Njemački kup).

Promjenjiva igra u Bundeligi, ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka, bombaški napad na autobus Borussije, ozljede i bolest ključnih igrača kao što su Marco Reus i Mario Götze, neki su od problema koji su ga izbacili iz sedla.

Današnjom utakmicom u zadnjem kolu protiv Werdera, Tuchel može osigurati izravan plasman Borussije u Ligu prvaka naredne sezone, ali njegovi sve češći nesporazumi s predsjednikom kluba Hans-Joachimom Watzkeom, doveli su ga na izlazna vrata Iduna Parka.

Kao njegov nasljednik sve češće se spominje Lucien Favre (59), sadašnji trener francuskog prvoligaša OGC Nice. BILD piše kako vodstvo francuske Nice svojim prvotimcima već daje signale da od iduće sezone dolazi novi trener.

Tuchel je s Borussijom zabilježio nekoliko vrijednih ostvarenja. Primjerice, nije nijednom izgubio na domaćem travnjaku u Bundesligi, a nada se da će i danas nakon utakmice s Werderom ostati tako.

Iduće subote može osvojiti njemački kup i tako svome klubu donijeti prvi naslov nakon punih pet godina. Naime, Borussija je stalno u vrhu njemačkog i europskog nogometa, ali titule su počele izostajati.

Ostanu li na kraju na trećoj poziciji, ostvario je i zacrtani cilj sezone koji je uprava na početku stavila pred njega.

Thomas Tuchel i Lucien Favre

"Radujem se atmosferi na našem stadionu. To su posebne utakmice s jedinstvenim nabojem u zraku, koji želim i danas s užitkom udahnuti", kazao je Tuchel uoči utakmice zadnjeg kola, a na pitanje je li mu ovo zadnja utakmica s Borussijom u Bundesligi, kazao je kako se uopće ne obazire na priče takve vrste.

"Ako bi o tome stalno mislio, svaki bi trener u utakmice ulazio s mišlju kako bi mu upravo ta mogla biti posljednja", ležerno je dodao Tuchel.

Što se iza te ležernosti krije i je li uistinu sukob Watzke-Tuchel doveo ovog trenera na izlazna vrata, znat će se vrlo brzo.

Inače, njegov potencijalni nasljednik, Švicarac Lucien Favre, u Njemačkoj je trenirao berlinsku Herthu od 2007. do 2009. i Borussiju M'gladbach od 2011. do 2015.

Kopirati
Drag cursor here to close