Barca ogorčena

"Tako to kod nas funkcionira, vidjeli smo Sevillu protiv Reala"

Sport / Flash | 06. 01. 2017. u 10:20 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone pomalo neočekivano su izgubili prvu utakmicu Kupa kralja.

Athletic Bilbao kod kuće je iznenadio aktualne španjolske prvake pobijedivši ih s 2:1. Njihovo slavlje tim je veće što su utakmicu završili s dva igrača manje.

Athletic je u prvom poluvremenu na momente izgledao nadmoćno kao Barcelona u najboljim danima, postigavši dva atraktivna gola nakon lijepih akcija, dok je u drugom poluvremenu Barca mogla u potpunosti preokrenuti.

To što je sudac dvojicu igrača domaćina prije vremena poslao u svlačionicu, za igrače katalonskog diva je sasvim uredu, ali unatoč toj činjenici igrači Barcelone obrušili su se na suca.

Katalonci su, naime, na ovoj utakmici tražili dva penala. Na Neymaru i Piqueu.

Isključeni su Raúl García (74.) i Iturraspe (81.). Messi je u 95. minuti pogodio vratnicu.

“Sve je otvoreno. Iskoristili su svoje prilike u prvom poluvremenu, a mi smo sve pokušali kako bi izjednačili. Moramo slaviti doma”, rekao je Iniesta pa se osvrnuo na suđenje.

“Imao je sudac ispravnih odluka, ali i loših. To svatko vidi na svoj način”, dodao je veznjak.

Malo oštriji bio je Gerard Pique.

“Penal na Neymaru je bio čist, kao i onaj na meni. Znamo kako takve stvari funkcioniraju. Vidjeli smo što se dogodilo Sevilli protiv Reala. Želimo igrati nogomet, a ne rulet, ali uz ovakve suce ovo je više rulet”, poručio je Pique.

O porazu je progovorio i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić

“Nije lako igrati ovdje, a još je bilo teže jer nam je ovo prva utakmica nakon zimske pauze. Optimistačina sam uoči uzvrata. Zaslužili smo više, imali smo dobar ritam, međutim napravili smo nekoliko pogrešaka koje moramo ispraviti”, poručio je Rakitić.


Kopirati
Drag cursor here to close