Kvalifikacije za SP

Tahirović: Nijemcima rado prepuštamo ulogu favorita

Sport / Flash | 04. 06. 2012. u 14:30 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se u Sarajevu za utakmice doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2013. u Španjolskoj protiv Njemačke, koje će biti odigrane 9. i 17. lipnja.

Izbornik bh. momčadi Dragan Marković rekao je na današnjoj konferenciji za medije da bi volio da ima više vremena za pripremu momčadi koja nakon dužeg razdoblja ima priliku za plasman na veliko natjecanje.

''Njemačka je velika rukometna nacija koja ima mnogo toga za izgubiti u ovom dvomeču, a mi ne. Raduje me da je naša momčad kompletirana i da su svi igrači zdravi. Imamo kvalitetu i motiv da im se suprotstavimo'', izjavio je Marković.

Vratar selekcije BiH Enid Tahirović je istaknuo da su Nijemci favoriti koje treba respektirati ali ne previše. On smatra da će publika, a posebno navijači BiH, imati bitnu ulogu u oba meča.

''Rado ćemo im prepustiti ulogu favorita i tražiti našu šansu iz prikrajka. U Njemačkoj je najavljen veliki broj naših navijača što će nam mnogo značiti. Ako tamo ostvarimo pozitivan rezultat, u Sarajevu možemo očekivati 12 do 13 tisuća navijača, što je bitno za ishod susreta'', kazao je Tahirović.

Rukometaš mađarskog prvaka MKB Vesprema Mirsad Terzić je istaknuo da su njemački igrači nositelji igre u svojim klubovima, ali da vjerojatno neće potcijeniti reprezentaciju BiH.

''U taboru Njemačke je na snazi smjena generacija i ne vjerujem da će nas potcijeniti jer se moraju dokazati. Moramo odigrati što bolje u Stuttgartu i ostati koncentrirani u oba susreta'', naglasio je Terzić.

Lijevi bek reprezentacije Nikola Prce smatra da BiH može ostvariti pozitivan rezultat, s obzirom na sastav Nijemaca koji će igrati u doigravanju, ali da bi uspio bh. tim mora želju i rad s treninga prenijeti na utakmice.

Prvi susret doigravanja na rasporedu je 9. lipnja u Stuttgartu, dok će uzvrat biti odigran 17. lipnja u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close