Red Bull Cliff Diving

'Ta će skakači: U Mostar stižu najbolje svjetske skakačice

Sport / Flash | 17. 02. 2016. u 13:43 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo i ove godine dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Najbolji svjetski skakači u vodu će 24. rujna na Starom mostu ponovo izvoditi nevjerovatne skokove kojima su prošlog ljeta oduševili gledatelje u BiH. No, ove godine očekuje nas i jedno posebno iznenađenje: u Mostar stižu i najbolje svjetske skakačice, koje će demonstrirati da nimalo ne zaostaju za svojim muškim kolegama.

Nakon spektakularnog natjecanje prošle godine, Mostar i Stari most i ove su se godine našli na kalendaru najprestižnijeg svjetskog natjecanja u visinskim skokovima u vodu: Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016. Elitni svjetski skakači će na Starom mostu ponovo demonstrirati svoju zadivljujuću vještinu, skačući sa visine od 27 metara. No ove će se godine održati i natjecanje u ženskoj konkurenciji. Najbolje svjetske skakačice će svoje akrobacije izvoditi sa 20 metara visine.

Među natjeca će biti i neprikosnoveni petostruki prvak Gary Hunt (UK), zatim miljenik domaće publike – legendarni Orlando Duque (Kolumbija), te prošlogodišnji pobjednik Starog mosta – mladi Jonathan Paredes (Meksiko). Od natjecateljica mogu se izdvojiti dvostruka prvakinja Rachelle Simpson (SAD), Njemica Anna Bader i sjajna veteranka Ginger Leigh Huber (SAD).

Legendarna mostarska lasta, Emir Balić, o ponovnom dolasku Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostar kaže: ''To mnogo znači, ne samo za Mostar nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, da ne spominjem koliko će ljudi u svijetu gledati te skokove. Stari most je jedna od najljepših skakaonica u svijetu. Mislim da će to najvjerovatnije biti događaj broj jedan u 2016. godini za Mostar, a i za BiH.''

Mostar je sedma od devet stanica prvenstva, a dobra vijest jeste da je natjecanje na Starom mostu određeno za drugu polovinu rujna, tako da će se izbjeći nesnosne vrućine kakve su vladale prošlog kolovoza za vrijeme natjecanja u našoj zemlji.

Ovo prvenstvo, osmo po redu, najveće je do sada: imat će devet natjecanja za muškarce, sedam za žene, i dvije potpuno nove lokacije (Japan i Ujedinjeni Arapski Emirati). Počet će 4. lipnja u SAD-u, potom ide u Dansku, Portugal, Francusku, Italiju, Wales, da bi u BiH stiglo u septembru. Nakon Mostara, slijedi završnica u Japanu i Dubaiju (UAE).

Ispod pogledajte kalendar Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016:

4. lipanj Teksas, SAD (žene|muškarci)
18. lipanj Kopenhagen, DEN (muškarci)
9. srpanj S. Miguel, Azori, POR (žene|muškarci)
23. srpanj La Rochelle, FRA (muškarci)
28. kolovoz Polignano a Mare, ITA (žene|muškarci)
11. rujan Pembrokeshire, Wales, UK (žene|muškarci)
24. rujan Mostar, Bosna i Hercegovina (žene|muškarci)
16. listopad Shirahama, Japan (žene|muškarci)
28. listopad Dubai, UAE (žene|muškarci)

Kopirati
Drag cursor here to close