Završena

Sveučilišna malonogometna liga: Ekipa FPMOZ-a je najbolja

Drugoplasirana je ekipa Filozofskog fakulteta, a broncu je osvojila ekipa FSRE-a.
Sport / Flash | 28. 04. 2021. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer se odigralo finale ovogodišnje Sveučilišne malonogometne lige. Kao i svake godine do sada Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizirao je Sveučilišnu malonogometnu ligu, a pobjednik je ekipa FPMOZ-a. Drugoplasirana je ekipa Filozofskog fakulteta, a broncu je osvojila ekipa FSRE-a.

Za broncu su se borili FSRE i APTF. Već na poluvremenu FSRE je vodio 2:0 golovima Gabrića i Grubešića. APTF je cijelo drugo poluvrijeme probao s 5 igrača u polju, ali siguran na vratima FSRE-a je Kristijan Anić koji je ostavio mrežu netaknutom i FSRE osvaja 3. mjesto.

Nakon utakmice za 3. mjesto na red je došlo veliko finale Sveučilišne malonogometne lige. Filozofi su bili oslabljeni ne igranjem Antonija Banožića zbog crvenog kartona koji je zaradio u polufinalu, dok je FPMOZ-u zbog ozljede falio njihov prvi strijelac Ivan Ljubić. Sredinom prvog poluvremena Ivan Perić prekrasnim pogotkom dovodi filozofe u vodstvo. No FPMOZ se nije predavao i do kraja poluvremena pogotkom Ivana Bondže izjednačuju na 1-1. Iako su u drugom poluvremenu mreže mirovale bilo je jako puno prilika s obje strane, međutim izvrsni su bili golmani Marko Brajko i Dražen Petrović. Utakmica je završila rezultatom 1-1, te se pobjednik odlučio izvođenjem penala. Nakon serije od 3 udarca rezultat je 2-2 i počelo je raspucavanje. Nakon 3 kruga raspucavanje rezultat je 5-5, sigurni su i Petrušić (FF) i Bondža (FPMOZ). U 4. krugu raspucavanje Bondža još jednom sigurno pogađa, dok Petrušić pogađa stativu i loptu s crte brani golman Petrović. Konačni rezultat je 5-6 za FPMOZ i slavlje je počelo.

''Nakon odigrane grupne faze i četvrfinala u igri za najbolju ekipu na Sveučilištu su ostale četiri ekipe. APTF i FSRE su nakon grupne faze i osvajanja prvog mjesta u svojim skupinama osigurale svoje mjesto u polufinalu, a u četvrfinalu do pobjeda su došli FPMOZ i Filozofski fakultet i tako se pridružili APTF-u i FSRE-u u polufinalu. Nakon tijesnog polufinala, u finale odlaze najbolje ekipe. Ovim putem čestitam ekipi FPMOZ-a na osvojenom prvom mjestu'', izjavio je koordinator za sport Studentskog zbora Nikola Škobić, priopćio je Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru.

Konačni poredak SML 2021.
1. mjesto: FAKULTET PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKIH I ODGOJNIH ZNANOSTI
2. mjesto: FILOZOFSKI FAKULTET
3. mjesto: FAKULTET STROJARSTVA, RAČUNARSTVA I ELEKTROTEHNIKE

Najbolji pobjednici lige:

Najbolji igrač: Ivan Bondža (FPMOZ)
Najbolji strijelac: Luka Pehar (APTF)
Najbolji golman: Marko Brajko (Filozofski fakultet)

Kopirati
Drag cursor here to close