30. srpnja

Sve je spremno za dvanaesti 'Veslački maraton' na Jablaničkom jezeru

Sport / Flash | 29. 07. 2016. u 10:20 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvanaesti tradicionalni "Veslački maraton" na Jablaničkom jezeru, biti će održan 30. srpnja, na relaciji Vila Ostrožac - Peta, u dužini od 4210 metara.

Spomenuti maraton održava se u okviru "Jablaničkog ljeta 2016", pod pokroviteljstvom općine Jablanica, a u organizaciji Omladinskog kluba "Pod istim Suncem" Jablanica.

Natjecanje se izvodi u tradicionalnim drvenim čamcima, minimalne dužine 3,50 metara i dubine 50 cm, sa drvenim veslima. Svaka posada broji dva člana - veslač i kormilar, odnosno navigator, koji za vrijeme utrke imaju pravo mijenjati uloge.

Haris Halilhodžić, izvršni direktor Omladinskog kluba "Pod istim Suncem", kazao je za Fenu kako je sve spremno za sutrašnji događaj.

''Ove godine prijavilo se 25 posada, što je nešto više nego prethodnih godina, a to nam govori kako ovaj maraton postaje sve jači i prepoznatljiviji među ljudima. Natjecateljima želim mnogo sreće i neka pobjedi najbolji'', kazao je Halilhodžić.

''Na samom kraju priprema za dvanaesti tradicionalni Veslački maraton, mogu kazati kako smo jako zadovoljni učinjenim pripremama, kao i sa brojem prijavljenih posada, kojih do danas ima 25. Nadamo se da će nas poslužiti lijepo vrijeme, i očekujemo da ćemo napraviti jedan od najboljih veslačkih maratona do sada na Jablaničkom jezeru. Također, biti će upriličen i bogat kulturno-zabavni program, gdje će sve prisutne zabavljati naš sugrađanin Miralem Ramić, i ovom prilikom pozivam sve zainteresirane da dođu na Jablaničko jezero, kako bi uživali u druženju, te sportskom, kulturnom i zabavnom programu'', dodao je izvršni direktor Omladinskog kluba "Pod istim Suncem".

Kopirati
Drag cursor here to close