baš zlatna rezerva

Svaka minuta Jamesa Rodrígueza skuplja je čak i od Ronaldove!

Sport / Flash | 27. 11. 2016. u 09:19 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Reala iz Madrida Zinedine Zidane najavio je proteklog tjedna kako će ubuduće davati više šansi i više vremena jednoj od najskupljih investicija kluba u zadnjih nekoliko godina, Kolumbijcu Jamesu Rodríguezu.

Zidane je dodao kako je ovaj nogometaš važan igrač za Real, a svojim će igrama postati još važniji u budućnosti.

Španjolski AS podsjeća kako je James Rodríguez ove sezone jedan od prvotimaca koji je bio vrlo malo u akciji. Samo su Casemiro i Fabio Coentrão igrali manje minuta od Kolumbijca, s tim da su obojica većinu vremena bili ozlijeđeni.

Nakon Casemira i Coentrãoa, slijedi rezervist Mariano Diaz (igrao 45 minuta ove sezone) i treći vratar Rubén Yañéz (bez nastupa). U normalnim okolnostima, njih dvojica ne bi se smjeli ni uspoređivati sa zvijezdom kakva je James Rodríguez bio 2014., u trenutku dolaska u Real.

AS je stoga izračunao kako je svaka minuta Jamesa Rodrígueza provedena u igri, koštala njegov klub 42.354,00 eura!?

Radi usporedbe, prvoj sezoni u Realu, kad je trener bio Carlo Ancelotti, Jamesova je minuta bila vrijedna trostruko manje (14.061,00 euro).

Zidane je održao svoju riječ i postavio Jamesa u sinoćnjoj utakmici u prvih jedanaest, ali ne samo da ga se nije puno vidjelo na terenu, nego je i sam Real na jedvite jade 'iščupao' tri boda protiv jednog od kandidata za ispadanje (2:1 na kraju za Real, uz promašeni penal Duje Čopa za mogućih 2:2 pred kraj utakmice).

Igrač sličnoga profila i identičnih ambicija, da se nametne kao jedna od zvijezda kraljevskog kluba, španjolski reprezentativac Isco, imao je ove sezone 715 minuta provedenih u igri (do zadnje utakmice sa Sportingom iz Gijona), što znači da je svaka njegova minuta na travnjaku Real koštala 15.384,00 eura.

To što je Jamesovo sjedenje na klupi puno skuplje od Iscovog znatno zapaženijeg igranja u ovoj sezoni, još i nije najveći kuriozitet.

Naime, Jamesova minuta skuplja je čak i od Ronaldove!

Prema istoj metodologiji izračuna (vrijednost transfera, plus godišnja plaća igrača), svaka minuta Cristiano Ronaldo (do sada 1.211 u ovoj sezoni) u prosjeku je klupskog blagajnika stajala 37.159,00 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close