Odmor u Sarajevu

Sudonici biciklističkog maratona ''Kragujevac - Mostar 2016'' stigli u Sarajevo

Sport / Flash | 29. 07. 2016. u 14:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaesti tradicionalni tandem - biciklistički maraton “Kragujevac - Mostar 2016.”, koji voze biciklisti Paraolimpijske akademije “Junior”, krenuo je prije dva dana iz Kragujevca put Mostara, a sudionici su danas doputovali u Sarajevo, gdje ih je ugostila Općina Stari Grad.

Biciklisti će se odmoriti u Sarajevu nakon najteže dionice maratona Višegrad - Sarajevo, a uoči posljednje dionicu od Sarajeva do Mostara.

Kako je kazao generalni tajnik paraolimpijske akademije ''Junior'' iz Kragujevca Goran Nikolić maraton se organizira od 2004. godine kada je obnovljen mostarski Stari Most.

''Kragujevac i Mostar su gradovi pobratimi, dok su Općina Stari Grad Sarajevo i Grad Kragujevac nakon rata prve potpisale povelju o bratimljenju. Iz toga se rodila ideja o organiziranju ovog maratona, na kojem svake godine sudjeluje između 15 i 20 sudionika. Financije su problem koje sprječavaju napredak ove manifestacije, u suprotnom bi na maratonu sigurno sudjelovalo pedesetak biciklista'', izjavio je Nikolić po dolasku u Sarajevo.

Maraton se održava u četiri etape: Kragujevac - Užice, Užice - Višegrad, Višegrad - Sarajevo i Sarajevo – Mostar, a Nikolić naglašava da je najteža od Višegrada do Sarajeva.

''Najteža etapa dužine 110 kilometara je iza nas, ali nama to nije teško jer pedale okrećemo srcem'', zaključio je Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close