Jasmin Husejnović

Sudac iz BiH sudi finalnu utakmicu europskog kupa za odbojkašice

Sport / Flash | 10. 04. 2017. u 18:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jasmin Husejnović, 38-godišnji Zeničanin, sudit će finale CEV kupa za žene u odbojci. Ovaj odbojkaški sudac, koji je već četiri godine međunarodni sudac, dobio je čast da u srijedu sudi prvu utakmicu finala ovog natjecanja.

Grčki Olympiakos u Ateni će dočekati ekipu Bursa BBSK iz Turske u velikom finalu.

Husejnović je potvrdu da će suditi finalni duel ovog natjecanja dobio prije nego što je sudio četvrtfinale između Galatasaraya i Łódźa.

Sigurno da je nominacija za finalni susret jednog europskog natjecanja svojevrsni presedan u našem sportu i prvi takav slučaj, jer nijedan sudac u nekom sportu do sada nije sudio finale nekog natjecanja.

Odbojkaški suci Siniša Ovuka i Darko Savić iz naše zemlje redovno sude odbojkašku Ligu prvaka, ali nitko do sada nije sudio finalni susret.

Ovo je sigurno ogroman uspjeh za odbojku u našoj zemlji, a posebno za suce iz BiH. Europska odbojkaška federacija očito je prepoznala kvalitetu suđenja odbojkaških sudaca iz BiH, što je rezultiralo nominacijom Jasmina Husejnovića za finale, Nikole Kozića i Mirjane Galić za polufinale, Ivane Bartule Gustin i Slaviše Kuzmanovića za četvrtfinale, Zdravka Jakiše i Adnana Kološa za osminu finala...

Kopirati
Drag cursor here to close