'Praznik nogometa'

Sudac Ivan Bebek zbog uvreda s tribina prekinuo derbi na Maksimiru

Sport / Flash | 17. 05. 2014. u 15:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo i Hajduk derbijem posljednjeg, 36. kola Prve HNL na Maksimiru zaključili su ovu sezonu HNL-a. Susret je prekinut u 85. minuti pri vodstvu Dinama 1:0, zbog  zbog neprimjerenog ponašanja navijača na tribinama. To je i prvi puta u povijesti Hrvatske lige da se utakmica prekida zbog ovog razloga.

Ono što je trebao biti praznik hrvatskog nogometa pretvorio se festival uvreda.

Vrijeđanja sa svih strana, apeli službenog spikera da se navijači smire te policije da Torcida sjedne na svoja mjesta obilježili su tako sudar Dinama i Hajduka u posljednjem kolu HNL-a.

Susret se igrao na stadionu u Maksimiru, a sudio je pred 5.000 gledatelja Bebek iz Rijeke, dok je jedini pogodak na utakmici postigao Jerko Leko u 78. minuti.

S uvredama je krenulo od samog početka, da bi Ivan Bebek prvi put izgubio strpljenje u 37. minuti kada je nakratko prekinuo utakmicu. Drugi prekid trajao je desetak minuta, a dogodio se u 47. minuti dok je onaj treći koji je značio i konačan prekid stigao u 85. minuti. Sudac Bebek imao je visok prag tolerancije, ali više nije mogao ignorirati povike s tribina.

Zbog neprimjerenog ponašanja sudac je odlučio prekinuti utakmicu.

"Od gledatelja se zahtjeva da mirno napuste stadion", oglasio se službeni spiker i stavio točku na i. 'praznika nogometa' koji se pretvorio i u teatar apsurda kada je krenula pobjednička pjesma i promocija prvaka.

Unatoč prekidu Dinamo je proslavio deveti uzastopni naslov prvaka Hrvatske, a na utakmici se dinamova dresa oprostio Alen Halilović koji odlazi u Barcelonu.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je po zavšetku utakmice igračima i stručnom stožeru Dinama medalje i pobjednički pokal za naslov prvaka Hrvatske, koji je podigao kapetan Modrih Josip Šimunić.

Kopirati
Drag cursor here to close