Upozorenje stanara:

Street Soccer je završio za organizatore, ali ne i za stanare Centra 2: Ostavili ste buku i nemir

''Ostali su svijetliti svakodnevno već 15 dana do pola noći, a na igralištu su se nastavile odigravati utakmice do kasnih noćnog sati'', poručili su.
Sport / Flash | 08. 06. 2023. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina stanovnika mostarskog naselja Centar 2 uputili su Gradu Mostaru i nadležnim gradskim odjelima primjedbu zbog ne uklanjanja popratne infrastrukture nakon održavanja turnira Street Soccer u ovom naselju.

Kako su naveli, ''iscrpili'' su buku ta tri dana koliko se turnir održavao, ali problem je što organizatori nakon turnira nisu uklonili teren i reflektore. Upozoravaju Street socker je završio za organizatore, natjecatelje i posjetitelje, ali ne i za stanare navedene dvije stambene zgrade.

''Stadionski reflektori koji su instalirani da bi osvijetlili igralište dok traje događaj, ostali su svijetliti svakodnevno već 15 dana do pola noći, a na igralištu su se nastavile odigravati utakmice do kasnih noćnog sati. Reflektori osim što osvjetljuju igralište, toliko su visoko podignuti da svijetle u prozore stanova s neugodnom bijelom svjetlosti svaki dan do pola noći, i mi stanari kao da smo pilići ispod neonki. Dan nam traje do pola noći pa moramo rolete spuštati da se zaštitimo od ovakve ružne svjetlosti i kad padne mrak'', poručili su.

Upozoravaju, Street Soccer je završio, ali nije pokupljena ograda kojim je ograđeno igralište da bi se igrao mali nogomet.

''Ogradom koja je suludo visoka i za odraslog čovjeka zatvoren je prostor dvorišta između zgrada i potpuno je suvišna. Ogradom ste uništili i prostor i igralište za basket, na kojem se nekad igrala košarka. Najveći problem je što ste prokleta ograda napravljena od ALUMINIJSKIH PANELA koji stvaraju užasan zvuk svaki put kad lopta udati u ogradu, a ta buka traje po cijeli dan. Ograda je 'odlična' i za stvaranje buke kad mladi navijači vježbaju navijanje udaranjem u panele stvarajući buku desetak bubnjeva. E sad kad se sve to spoji s akustikom između ove dvije zgrade, onda zamislite kakvu stadionsku atmosferu imamo u Centru2 svakodnevno. Gotovo dvoransku atmosferu, PAKAO!''

Nejasno im je zašto je baš taj prostor izabran za ovaj odgađaj.

''Dok se u europskim gradovima buka nastoji premjestiti van gradskih zona na periferiju, u Gradu Mostaru se buka nastoji što više dovesti u centar grada, pođimo samo od noćnih klubova na otorenih u Gradu što nije tema ovog pisma.  Ali OK, događaj Streat Soccer traje samo tri dana i bez obzira na suludost izbora lokacije stanari zgrada su šutke su istrpjeli navedeni događaja sa samo pokojim ljutim pogledom sa balkona svojih stanova. Ma istrpiti će ga i dogodine, valjda'', naveli su.

Stanari Centra 2 poručuju kako nemaju ništa protiv nogometnog igrališta, ali traže da se ''napravi multifunkcionalno, da se na njemu mogu igrati i drugi sportovi i neka igralište i park oko zgrada budu okupljalište i djece i stanara, (viku i smijeh djece na smatramo bukom) ali ograda kakve jeste, s panelima koji stvaraju užasnu buku u akustično specifičnom prostoru i stadionski reflektori koji nam biju u prozore nisu za prostor gdje su postavljeni i zato tražimo da ih uklonite i vratite igralište u prvobitno stanje.

''U Centru 2 su starije zgade u kojima cijeli život žive i stariji stanari, ne dozvolite da im treća dob prolazi u buci i nemiru koji ste stvorili radi tri dana malonogometnog turnira'', naveli su.

Kopirati
Drag cursor here to close