Revitalizacija pruge Ćiro

Stotinu biciklista iz BiH i regije dolazi na Ćirinu biciklijadu u Hercegovinu

Sport / Flash | 23. 06. 2016. u 20:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu obilježavanja 115. godišnjice od puštanja u promet uskotračne pruge na području Hercegovine, u nedjelju, 03.07.2016. godine, na području Hutova blata upriličit će se Ćirina biciklijada na kojoj se očekuje više od stotinu biciklista iz cijele BiH, ali i iz susjednih zemalja.

Biciklijada se organizira u sklopu projekta ''Bicikliranjem kroz povijest'' – Revitalizacija stare uskotračne pruge 'Ćiro' koji se realizira uz financijsku potporu Europke unije.

Star i cilj je u Parku prirode "Hutovo blato", ispred hotela "Park" na Karaotoku, s početkom u 10:00 sati.

Za sve sudionike osiguran je ručak na Karaotoku te osvježenje kod stare željezničke stanice u Brštanici.

Biciklijada se vozi područjem Parka prirode Hutovo blato te uređenom makadamskom trasom bivše uskotračne pruge od Dračeva do Brštanice. Trasa biciklijade prolazi kroz 10 tunela i preko dva mosta, a vozit će se obodom Hutova blata s kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled na park prirode, najavili su organizatori.

Biciklijada se organizira uz podršku Biciklističkom kluba Mostar, Parka prirode Hutovo blato, hotela Park na Karaotoku, te vode Leda.

Projekt ''Bicikliranjem kroz povijest'' – Revitalizacija stare uskotračne pruge ‘’Ćiro’’ financira Europska unija u okviru Programa Prekogranična suradnja Hrvatska - Bosna i Hercegovina, a implementira Javno poduzeće ''Vjetrenica-Popovo polje'' Ravno i partneri Regionalna razvojna agencija REDAH, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Udruga za promociju biciklizma 'Hercegovina Bike', Turistička zajednica Općine Konavle, Turistička organizacija Opštine Trebinje te općine Čapljina, Ravno i Neum.

Projektom je predviđeno uređenje i obilježavanje biciklističke trase od Mostara do Dubrovnika i Konalava, te do Trebinja u dužini oko 200 kilometara.

Kopirati
Drag cursor here to close