rječnik s tržnice

Što sada čeka Senada Lulića nakon što se ispričao Rüdigeru?

Sport / Flash | 06. 12. 2016. u 12:21 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo talijanskog nogometnog saveza (FIGC) pokrenulo je istragu protiv Senada Lulića, prvotimca rimskog Lazija, zbog rasističkih komentara na račun njemačkog reprezentativca Antonija Rüdigera koji igra za suparničku Romu.

Lulić je izazvao kritike javnosti nakon što je poslije derbija protiv Rome rekao kako je protivnički igrač Antonio Rüdiger "prodavao čarape i remenje u Stuttgartu, a sada glumi da je fenomen".

"To nije njegova greška, nego onih koji su oko njega. Oni ga nisu naučili manirima", kazao je bosansko-hercegovački reprezentativac, podsjeća njemački Bild.

Naknadno se Lulić ispričao putem Facebooka.

"Hladne glave sam shvatio da sam na provokaciju odgovorio provokacijom. Dolazim iz zemlje u kojoj su etničke predrasude uzrokovale tragediju. Žao mi je zbog svega, prenio sam tenzije iz utakmice i loše se izrazio", napisao je Lulić.

Rüdigera je uoči utakmice, koju je Roma dobila rezultatom 2:0, izjavio je kako on ne poznaje ni Lazio ni trenera tog kluba.

"Ukoliko me žele zaustaviti, morat će me ubiti", kazao je samouvjereno njemački reprezentativac.

Jednaki aršini za sve

Iz Lulićeva kluba poručuju kako žele učiniti sve da se igrača zaštiti.

"Igrač je provokacijom odgovorio na provokaciju. Odmah smo tražili oprost, ali momak nije rasista. Senad se ponio politički nekorektno, ali ja očekujem i ispriku zbog pjesama Rominih navijača upućenih našem nogometašu. Spremni smo se braniti, nadamo se da neće biti dvostrukih aršina", izjavio je Arturo Diaconale, PR manadžer Lazija.

Čitava povuci-potegni situacija koja je rezultirala konačnim isprikama Lulića i njegova kluba, talijanskom nogometnom savezu povod je za izricanje kazne, koja u ovakvim slučajevima može biti zabrana igranja čak i do deset utakmica .

Kopirati
Drag cursor here to close