opet najbolji u državi

STK Mostar prerastao državne okvire, na redu - Europa

Sport / Flash | 28. 01. 2016. u 19:08 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trostruki uzastopni osvajač duple krune u BiH, Stolnoteniski klub Mostar, dobio je još jedno u nizu priznanja koja mu pripadaju proteklih godina.

STK Mostar je na 71. izboru najboljih sportaša i sportskih ekipa Bosne i Hercegovine u organizaciji Sportskog saveza BiH dobio priznanje za najbolji muški sportski kolektiv. Ovo je za STK Mostar drugo ovakvo priznanje.

Priznanja idu svim ljudima iz ovog kluba, ali najzaslužniji za streloviti uspjeh ovog relativno novog kluba su predsjednik Dragan Palameta, dopredsjednik dr. Miro Miljko, te trener i prvi 'operativac' Danijel Berezovski.

"STK Mostar smo pokrenuli kako bi djeci omogućili da se bave sportom. Glavni pokretač kluba uz nas dvojicu je ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić koji je veliki ljubitelj sporta i član Uprave kluba. Posebna zahvala ide Vjekoslavu Bevandi, jer on od početka prati klub i pomaže s moralne i bilo koje druge strane. Zahvalni smo i gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću na potpori u izgradnji dvorane, te Sportskom savezu Grada Mostara na čelu s predsjednikom Hasanom Šišićem. Također se želim zahvaliti svim ljudima koji pomažu rad kluba poput Ivana Sušca, trenera Marka Šarića, tajnika kluba Vedrana Šimunovića, Mate Rupčića, Dalibora i Vite Pušića, Gordana Smoljana, Zlatana Lovrića i naravno najveća zahvala roditeljima bez kojih ovaj klub ne bi bio ono što jest najbolji u BiH", kazao je predsjednik STK Mostar Dragan Palameta pohvalivši dobru suradnju koju ima s ravnateljicom Osnovne škole Ivana Gundulića Marijom Jurčić.

Senori STK Mostar od 2013. nisu ispustili nijedan trofej – imaju tri naslova u kupu i prvenstvu. STK Mostar ima državne naslove u U-21 konkurenciji, pojedinačno i u parovima. Mlađi kadeti STK Mostar su državni prvaci, kadeti i juniori kluba su državni prvaci ekipno i pojedinačno.

"U klubu smo ponosni na našu djecu uzrasta od 13 do 16 godina koji sa seniorima igraju Federalnu ligu, odnosno treći stupanj natjecanja. Nakon prvog dijela sezone su u vrhu ljestvice, te imaju dobru priliku da se plasiraju u zajedničku Ligu na razini države. Naše cure 13-14 godina također bilježe dobre rezultate, te su već igrale u Premier ligi. Za 2-3 godine od njih očekujemo vrhunske rezultate", poručio je Palameta.

Jedan od glavnih razloga za ovakve uspjehe, osim sustavnog rada naravno, to je i što STK Mostar ima potrebnu infrastrukturu. Izgradnja dvorane podigla je klub na višu razinu, pa klub danas broji 100 članova svih uzrasta te preko stotinu rekreativaca.

'Dvorana je svakodnevno puna i zbog velikog broja rekreativaca pokrenuli smo ligu rekreativaca Hercegovine i Grada Mostara koja već par godina uspješno funkcionira. Dovođenjem svjetskog prvaka Dragutina Šurbeka i njegovog sina Dragutina Šurbeka juniora pravimo revoluciju stolnog tenisa u Mostaru", istaknuo je Palameta.

U BiH odavno nemaju konkurenciju, pa se postavlja pitanje je li STK Mostar prerastao državne okvire?

"Možemo napraviti dobar rezultat i u Europi, ali za to su potrebna značajna financijska sredstva. Bez pomoći grada, federacije i države to je u ovom trenutku nemoguće", rekao je Palameta te zaključio kako je neophodno donijeti Zakon o sportu na županijskoj razini kojim bi se utvrdio pravilnik o raspodjeli sredstava za klubove.

Kopirati
Drag cursor here to close