jk neretva

Srđan Ajvaz pomeo konkurenciju u Solinu

Sport / Flash | 30. 05. 2016. u 08:44 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu džudaši Neretve nastupili su na 15. međunarodnom judo turniru “Salona Open 2016” u Solinu. Na turniru je nastupilo 642 natjecatelja iz 54 kluba, te osam zemalja.

Mlađi trener JK “Neretve”, Ante Galić poveo je na turnir sedam natjecatelja, a osvojeno je ukupno šest medalja, što je izuzetan rezultat obzirom na žestoku konkurenciju u svim dobnim uzrastima. Osvojena je po jedna zlatna i srebrna i četiri brončane medalje.

Najboljim se ovaj put pokazao naš Srđan Ajvaz (U16) u kategoriji do 81 kg, gdje je pomeo svoju konkurenciju. Prvu borbu je imao protiv Stjepana Kristovića (Hrvatska) gdje sa lakoćom pobjeđuje na čisti IPPON. U drugoj borbi ga dočekuje, Gergo Vida (Mađarska) inače ovogodišnji prvak Mađarske kojeg Ajvaz pobjeđuje u drugoj minuti.

I na kraju dolazi do finala protiv veoma nezgodnog Benjamina Hasanovića (BiH), ali ovaj put mostarski predstavnik je bio puno bolji i zasluženo osvaja najsjajniju medalju. Ajvaz se okušao i u starijem uzrastu (U18) u istoj kategoriji i tu također imao tri pobjede i samo jedan poraz. Uz malo sportske sreće mogao je i tu osvojiti zlatnu medalju, al ovaj put morao se zadovoljiti brončanom medaljom.

Drugi predstavnik kluba, Stjepan Salmanić (U12) u kategoriji do 42 kg osvaja srebrenu medalju u izuzetno jakoj kategoriji sa preko 24 natjecatelja. Salmanićeva kategorija je inače do 38 kg, ali zbog viška od pola kilograma morao je preći u kategoriju do 42 kg gdje se opet jako dobro snašao. Redom su gubili, Vedran Dabo (Hrvatska), zatim Dominika Zadre (Hrvatska), Mislava Gioća (Hrvatska), a u finalu gubi na zlatni bod od Brune Rozge (Hrvatska).¸

Brončanim medaljom ovaj put morali su se zadovoljiti Viktorija Džidić (U10) do 44 kg, Petra Tole (U12) do 44 kg i Hrvoje Knezović (U12) do 55 kg. Oni su imali samo po jedan poraz u prvoj borbi gdje su izgubili šansu za bolju poziciju.

Peto mjesto zauzeli su Lana Tole (U10) do 25 kg i Ivan Jurić (SEN) do 73 kg. Uukupnom poretku sa samo sedam natjecatelja članovi Neretve bili su 23 ekipa po redu od 54 kluba.

Drugi dio ekipe „Neretve“ se trenutno nalazi u Kikindi (SRB) pod vodstvom trenera Maje Ćeške gdje klub i reprezentaciju BiH predstavljaju na Balkanskom prvenstvu Vesna Vukoja i Samuel Matijević.

Kopirati
Drag cursor here to close