Vlada Federacije

Sportskim klubovima olakšati plaćanje dugovanja

Sport / Flash | 24. 03. 2022. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, Vlada FBiH je donijela zaključak kojim Poreznu upravu Federacije BiH zadužuje da za sportske kolektive i poslovne subjekte koji s njom imaju zaključene sporazume o plaćanju na rate dugovanja po osnovu javnih prihoda ili o odgođenom plaćanju, a zbog posljedica izazvanih COVID-19, odobri neplaćanje sporazumnih rata, odloženog poreznog duga i tekućih obveza u periodu do 31.12.2022. godine.

Ova federalna uprava zadužena je i da, do istog datuma, sportskim kolektivima i drugim subjektima koji u primjeni imaju ugovore o reprogramu duga za poreze i doprinose, osigura prekid prinudne naplate i aktiviranja sredstava osiguranja po ugovoru o reprogramu, kao i obračun zatezne kamate.

Također, PUFBiH je zadužena i da osigura prekid prinudne naplate i aktiviranja sredstava osiguranja po Ugovoru o reprogramu, kao i obračun zatezne kamate zbog posljedica izazvanih COVID-19 u razdoblju do 31.12.2022. godine za ugovore o izmirenju dospjelog duga prema javnim poduzećima, zaključenih u skladu sa Odlukom Vlade FBiH o utvrđivanju povoljnijih uvjeta za zaključivanje ugovora o izmirenju dospjelog duga prema javnim poduzećima.

Vlada je objavila kako ovu upravu, također, zadužila da preko svojih kantonalnih ispostava, osigura izdavanje potvrda sportskim klubovima za ispunjavanje uvjeta za dobivanje natjecateljskih licenci nadležnih krovnih međunarodnih sportskih udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close