Šeste igre

Sportske igre mladih: Smijeh, radost i slavlje obilježili dan u Čapljini

Sport / Flash | 01. 07. 2016. u 07:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šeste BH Telecom Sportske igre mladih (SIM) održane su do sada u Tomislavgradu, Livnu, Konjicu, Goraždu, Visokom, a SIM ekipa  u četvrtak se družila sa djevojčicama i dječacima u Čapljini.

Mališani su imali priliku natjecati se u malom nogometu, rukometu te košarci u dvije kategorije, 2001. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi.

I u ovom gradu je bio naglasak na fer igri i poštivanju protivnika, te projektu ''Fer igra za fer djetinjstvo'', koji Igre provode u 30 bh. gradova u suradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz financijsku podršku USAID-a.

Natjecanja u Čapljini su počela POLI CUP-om, natjecanjem u nogometu za dječake i djevojčice, u kategoriji 2005. godište i mlađi.

Laskavu titulu najboljih na Bosnalijek Cup-u u uličnoj košarci ponijela je ekipa „Splach“ iz Čapljine dok su u Poli Cup-u u malom nogometu, u kategoriji 2005. godište i mlađi, najbolji bili iz ekipe „ŠN Limači“. Coca Cola Cup u nogometu, u kategoriji 2001. godište i mlađi, osvojila je ekipa „MNK Stolac“.

A djevojčice i dječaci su se pokazali i kao odlični rukometaši. U kategoriji 2005. godište i mlađi, pobijedile su ekipe „Turbina 1“, iz Jablanice te ekipa „HRK Neum“.

''Osvojili smo prvo mjesto danas u Čapljini na Gorenje Cup-u u rukometu u kategoriji 2005. godište i mlađi te radujemo se natjecanjima i druženju u Sarajevu“ rekla je Antonija Babić u ime ekipe „HRK Neum“.

U ženskoj kategoriji 2001. godište i mlađi u rukometu, ekipa „Iskra Stolac“ plasirala se na finalno natjecanje dok su među dječacima u kategoriji 2001. godište i mlađi, najbolji bili iz ekipe „Rukometna akademija Čapljina“ iz Čapljine.

Pokrovitelj Sportskih igara mladih u Čapljini je Općina Čapljina a specijalni partner Olimpijski odbor BiH.

Sljedeći gradovi domaćini BH Telecom Sportskih igara mladih su Široki Brijeg i Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close