masakr notornim stilom

Španjolski tisak uništio Pepa Guardiolu: Bez Messija je nula!

Sport / Flash | 20. 10. 2016. u 13:36 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moguće je da nikad više jedan trener neće napraviti ono što je Pep Guardiola (45) napravio s Barcelonom, a njegov jučerašnji poraz od 0:4 u srazu Manchester Cityja, kojeg sada trenira, i njegova bivšeg kluba bio je povod za pravi 'masakr' Guardiole u španjolskome tisku.

Upravo je neponovljivi Lionel Messi (29) uništio svog učitelja, i to na kakav način; elegantnim hat-trickom (17./61./69.), svojim sedmim u Ligi prvaka.

"Njegovi neuspjesi u Njemačkoj i Engleskoj potvrđuju kako je bio uspješan trener iz jednog jednostavnog razloga - Messi je igrao za njega", piše „El Mundo“.

List kaže kako bi Guardiola bez Messija u timu Barcelone bio samo skroman trener, a nikako trenerski genij, što on po vlastitome mišljenju jest.

"U svakoj utakmici njegovih klubova protiv Messija, pokazuje se koliko je beznačajan. Sinoć ga je argentinska nogometna zvijezda dovela do ivice živčanoga sloma", piše dalje El Mundo.

S još više podcjenjivanja piše „El Confidencial".

"Kad bude ponovno morao putovati na utakmicu protiv Barcelone, najbolje mu je da ode na bolovanje", piše novinar „El Confidenciala".

Što je Guardiola kazao?

"Ovo nije bilo najgori poraz moje karijere. Najgori je bio onaj s Bayernom protiv Reala, zbog moje pogršeke pri postavljanju tima", kazao je Guardiola nakon poraza Manchester Cityja u sinoćnjoj utakmici na Camp Nouu.

Potvrdilo se da mu je sinoć upravo Messi zadao smrtni nogometni udarac. Argentinac se, izgleda, nakon ozljede vratio bolji nego što je bio prije pauze.

Po pitanju same Lige prvaka, njegovi su nastupi impresivni. U dvije utakmice postigao je šest golova, te imao dvije asistencije. S te je strane za sada najuspješniji od svih nogometaša u Ligi prvaka.

Također, gleda li se njegov rivalitet s Cristianom Ronaldom, do sada je Messi u CL postigao 89 golova u 108 utakmica, dok je CR7 protivničku mrežu pogodio 95 puta u 130 nastupa.
Treći na listi je Raúl sa 71 zgoditkom, ali je Señor trebao znatno više utakmica za to (142).

Kopirati
Drag cursor here to close