Cholova lekcija za carla

Španjolski tisak nemilosrdno se obrušio na Ancelottija

Sport / Flash | 29. 09. 2016. u 11:53 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski tisak naprosto je 'rastrgao' trenera Carla Ancelottija, nakon sinoćnjeg sraza Bayerna i Atletica iz Madrida.

Atlético Madrid ostaje trajna noćna mora za Bavarce, a Ancelottijev ponovni dvoboj protiv Simeonea nije se završio s posljednjim sučevim zviždukom.

Od značajnih španjolskih tiskovina najdalje je otišao „El Mundo“, nazvavši Ancelottija ''glupim ženskim liječnikom".

"U međuvremenu nas je Ancelotti počeo sve više podsjećati na nekog glupog doktora za žene, koji pri porodu misli kako je najvažnije spasiti oca djeteta. On razmišlja kako je puno bolje izgubiti s jednim, nego s četiri gola razlike", piše komentator El Munda.

Takav osvrt podsjeća na uvjerljivi poraz Reala u susretu s gradskim rivalom u sezoni 2014/2015 (4:0 za Atlético). Ancelotti je tada sjedio na klupi Reala i mogao se samo diviti protivničkim igračima (među ostalima, odličan nastup Mandžukića za Atletico na toj utakmici)

Talijanski stručnjak je u posljednjih osam utakmica koje je vodio protiv Atletica dobio samo jednu.

Dužna mu ne ostaje ni „Marca“, inače naklonjena Realu iz Madrida.

"Još jedan uobičajeni nastup Bayerna: dođu, Atlético ih pobijedi, vraćaju se kući. To je realnost danas. Što češće igraš protiv Bayerna, bolje za tebe. Bayern je jedan gigant, ali ti mu gledaš izravno u oči, jer si također gigant", piše Marca.

"AS" izražava mišljenje kako za Simeoneov Atlético ništa nije nemoguće.

"Ancelotti je još jednom bio nemoćan riješiti jednadžbu zvanu Simeone. Za Simeoneov Atlético ništa se ne čini nemogućim", napisali su u "AS-u".

„El Mundo Deportivo“ kaže kako je Simeoneova momčad izgledala 'njemačkije' od Bayerna.

"Jedan trener kao Simeone, koji uvijek naglašava kako je poklonik njemačkog nogometa, ima momčad koja je više 'njemačka' od samog Bayerna. Ova ekipa ne pravi greške, a ono što rade, rade na prekrasan način. Atlético je jedan njemački stroj s latinskom dušom. Ancelottijev Bayern pokazao se običnijim od Guardiolina, koji je prošle sezone pokazivao ponos, agresiju i izazivao strah kod protivnika", ocijenio je El Mundo Deportivo.

„Sport“ pak ukazuje na činjenicu da je njemačka momčad sinoć pokazala slabosti koje su izravna posljedica dugogodišnje navike iz Bundeslige, gdje se o njihovoj superiornosti uopće ne diskutira. Zbog toga su sinoć, kad su naišli na dostojnog protivnika, pokazali dekoncentriranost i počinili nekoliko grubih prekršaja.

O sinoćnjem nastupu Bajerna u Ligi prvaka njemački listovi i web portali imaju također samo riječi kritike.

Jedan od najboljih njemačkih nogometaša svih vremena Lothar Matthäus, otvoreno je kazao kako je vratar Neuer krivac za pogodak koji su sinoć primili, jer je, umjesto da ih ispruži, ruke jednostavno povukao prema tijelu.

Kopirati
Drag cursor here to close