Emir se vraća

Spahić se nakon 521 dana vraća na ''mjesto zločina''

Sport / Flash | 08. 09. 2016. u 09:38 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosansko-hercegovački reprezentativac Emir Spahić ponovno će zaigrati na stadionu Bayera iz Leverkusena - ravno 521 dan nakon njegovog ispada kada je udario jednog od zaštitara i time izgubio mjesto u svome klubu.

Bayer i HSV imaju u svojim redovima igrače ili trenere koji su 'ptice selice' na relaciji Leverkusen - Hamburg, ali s najvećim nestrpljenjem očekuje se ponovno viđenje s Emirom.

Primjerice, Jonathan Tah i Hakan Calhanoglu prešli su iz HSV-a u Bayer, vratar René Adler išao je u obratnom pravcu, HSV-coach Bruno Labbadia bio je ranije trener u Leverkusenu, ali svi oni na stranu kada se radi o predstojećoj utakmici - Emir Spahić je najinteresantniji.

Bayerov sportski menadžer Rudi Völler kazao je za Bild kako cijeni Spahića kao vrhunskog igrača na svojoj poziciji.

"Tada je kod nas napravio neoprostivu pogrešku, zbog čega više nije mogao ostati kod nas, ali on je i dalje izvrstan nogometaš", kaže Völler.

Mnogi se vjerojatno sjećaju kako je Spahić 8. travnja 2015. nakon četvrtfinalne utakmice kupa protiv minhenskog Bayerna (3:5 na jedanaesterce) napao zaštitara, ozlijedivši ga pritom. Bayer je Spahića izbacio iz kluba zbog takvog nedostojnog postupka, a njemački nogometni savez mu je izrekao kaznu od tri mjeseca zabrane igranja. Platio je i 7.500 eura novčane kazne u dobrotvorne svrhe.

Zadnji put kada su se u Leverkusenu susreli Bayer i HSV, u ožujku ove godine, Spahić nije mogao nastupiti zbog žutih kartona iz prethodnih utakmica.

Trener njegova sadašnjeg kluba Labbadia kaže kako ga raduje što je Spahić u odličnoj formi, koju je pokazao na zadnjem reprezentativnom nastupu u Zenici protiv Estonije (5:0), upisavši se dva puta u listu strijelaca.

"Naravno da bi bilo super ako bi Emir tu i tamo postigao neki zgoditak i za HSV, nakon što je postao golgeter u svojoj reprezentaciji", kaže Labbadia.

Spahić međutim nije želio govoriti o svom ponovnom susretu sa stadionom i publikom koji su mu zasigurno još na srcu.

"Kad Spahić dođe, sasvim ćemo se normalno pozdraviti. Mi imamo jedan posve korektan odnos", naglasio je Völler.

Kopirati
Drag cursor here to close