Nevjerojatna priča

Snimat će se film o nogometnoj senzaciji iz Leicester Cityja

Sport / Flash | 29. 01. 2016. u 12:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna nogometna priča napadača Leicester Cityja Jamiea Vardyja (29) uskoro bi mogla dobiti ekranizaciju u Hollywoodu, javlja Hina.

Poznati hollywoodski scenarist Adrian Butchart, autor filmova nogometne tematike "Gol" i "Gol 2", želi snimiti film o nevjerojatnom nogometnom putu Leicesterova napadača.

"Njegova priča je nevjerojatna i već smo u potrazi za glavnim glumcem. Do sada su dva glavna kandidata bila Zac Efron i Robert Pattinson, međutim u posljednje vrijeme razmišljam i članu grupe One Direction, Louisu Tomlinsonu. On sjajno igra nogomet, porijeklom je iz South Yorkshirea pa naglasak ne bi bio nikakav problem," poručio je Butchart.

Vardy je prije pet godina igrao u sedmoj ligi i radio je u tvornici proteza, a 2007. je bio osuđen zbog fizičkog napada. Zbog toga je šest mjeseci igrao s elektronskom narukvicom na nozi, a svakoga vikenda se morao pojaviti u policijsku stanicu do 18,30 sati.

"Zbog toga sam na neki gostovanjima morao izaći u 60. minuti i automobilom juriti u policijsku postaju," otkrio je Vardy dodavši kako je tada od nogometa zarađivao oko 30 funta tjedno.

Tijekom tri sezone provedene u osmoligašu Stocksbridgeu nekoliko puta je bio korak do transfera u Sheffield United. Međutim, svaki put kada su ga gledali 'skauti' on bi dobio crveni karton. Ipak, preselio je u sedmoligaša Halifax, pa u petoligaša Fletwood, odakle je 2012. završio u drugoligašu Leicesteru.

Sa 27 godina je prvi put startao u Premiershipu, a ove sezone je u postigao pogodak u 11 uzastopnih utakmica i time oborio rekord Nizozemca Ruuda van Nistelroya. Leicester ga je platio oko 1,5 milijuna eura, a danas vrijedi oko 25 milijuna eura. Dogurao je i do engleske reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close