ples s vukovima

Službeno: Julian Draxler iz Wolfsburga odlazi u PSG

Sport / Flash | 23. 12. 2016. u 23:32 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potvrđen je prelazak Juliana Draxlera u PSG. Njemački Bild navodi kako će 'Vukovi' dobiti 40 milijuna eura uz još potencijalnih 8 milijuna eura na račun bonusa, ali u cijeloj priči dobro će proći i Schalke.

Navodno su ga tražili i Arsenal te Liverpool, zbog čega mu je cijena transfera nešto viša od prvobitno ponuđenih 36 milijuna eura.

Ovaj posao zaključili su u petak sportski direktor PSG-a Patrick ­Kluivert i vodeći ljudi Wolfsburga.

PSG je prvi put pokazo ozbiljan interes za njega nakon reprezentativne utakmice u osmini finala Europskog prvenstva u Francuskoj, kada je Draxler protiv Slovačke (3:0) postigao jedan zgoditak, a još jedan pripremio.

Igrač je svome klubu signalizirao kako bi rado prešao u Pariz, ali Wolfsburg ga nije pustio do konca prelaznog roka (31. kolovoza), te je i u ovoj sezoni 'zaigrao' za Vukove.

Nakon loših rezultata u klubu, njegov boravak u Wolfsburgu završava nakon ravno 480 dana, piše Bild, nazivajući ovaj slučaj najvećim nesporazumom Wolfsburga s nekim igračem u povijesti.

Momčad iz Gelsenkirchena je prošle godine prodala Draxlera Wolfsburgu za 36 milijuna eura, gdje je trebao zamijeniti De Bruynea, koji je prešao u Manchester City.

No, Schalke se osigurao klauzulom po kojoj u slučaju nove prodaje igrača, što se očito događa, treba dobiti dodatnih 6 milijuna eura koje treba isplatiti Wolfsburg.

'Vukovi' će na ovaj način, barem trenutno, biti u blagom minusu s Draxlerom. Barem dok ne dođu bonusi od PSG-a.

Bilanca Draxlera u Wolfsburgu je više nego skromna u odnosu na očekivanja: u 45 utakmica postigao je 8 golova.

Pokazalo se na taj način da njemački reprezentativci slabo 'uspijevaju' u Wolfsburgu. Sličnu neučinkovitost i neprilagođenost novoj sredini imao je kod Vukova i André Schürrle, koji je 2015. došao iz Cheleseja, odigravši 43 utakmice, uz deset golova, da bi početkom ove sezone prešao u dortmundsku Borussiju.

Kopirati
Drag cursor here to close