NSBIH

Slobodi ostavljen kratak rok za podmirenje duga koji nije preciziran

Sport / Flash | 31. 05. 2017. u 10:51 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlukom drugostupanjske komisije za licenciranje NSBiH, tuzlanska Sloboda dobila je licencu za nastup u Premijer ligi BiH, ali se spominje da je odluka uvjetna, jer Tuzlaci do 9. lipnja moraju četvorici bivših igrača (Kostić, Mehidić, Fatić, Govedarica) isplatiti oko 100.000 maraka.

U Slobodi kažu da su zbunjeni ovom odlukom, jer nije navedena cifra koju do 9. lipnja treba uplatiti, niti je naveden žiroračun za uplatu spornih sredstava.

"U dopisu drugostupanjske komisije nije navedena nikakva cifra, a pretpostavljam da se radi o iznosu koji je prije tri mjeseca naveden u izvještaju revizorske kuće. Mi smo dio tih dugovanja osporili, pa ostaje nejasno o kojem se dugu radi, prema kojim igračima i na osnovu kojeg rješenja se on mora izmiriti. Da su u ovoj komisiji znali o kojem se iznosu radi, vjerovatno bi ga naveli. Ovako, u odluci stoji jedino da se izmiri „preostali dio dugovanja“, a ne i sama cifra", kaže za Fenu član UO Slobode Nermin Čolić.

Čolić potencira navodni dug prema Ivanu Kostiću od 60.000 maraka, koji osporavaju.

"Dok je Kostić igrao mi smo prema njemu izmirili sva dugovanja. Ispostavilo se da je riječ o internom dogovoru s bivšim predsjednikom Azmirom Husićem, za koji ne postoji validan ugovor. Taj dio je sporan, tim više što je Kostić napustio klub i počeo trenirati sa Željezničarom. Kako može tražiti novac za vrijeme kada nije igrao, trenirao niti je bio u Tuzli", navodi Čolić.

Tijekom dana pravni zastupnik Slobode Dino Kikanović uputit će drugostupanjskoj komisiji za licenciranje dopis u kojem će tražiti dodatna objašnjenja i preciziranje duga.

"Ova komisija je 29. svibnja usvojila našu žalbu, preinačila je odluku prvostupanjske komisije i dala nam je licencu. Naloženo nam je da izmirimo preostali dio obaveza, ali nije navedeno je li to marka, 100 ili 100.000 maraka. I kad bismo htjeli uplatiti novac, ne znamo o kojoj se sumi radi. To znači da je odluka komisije nejasna i neprovodiva", kaže za Fenu odvjetnik Kikanović.

U Slobodi ističu da su zbog neosnovano prikazanih dugova podnijeli tužbe protiv četvorice nogometaša, ali je sigurno da one neće biti riješene u ovako kratkom roku.

Postavljaju i pitanje: šta će se dogoditi ako na sudu dokažu da su zahtjevi igrača pravno neutemeljeni i suprotni aktima kluba i NSBiH?

Kopirati
Drag cursor here to close