Miroslav Klose

Slavni napadač Elfa pomaže Löwu pri treningu napadača

Sport / Flash | 11. 11. 2016. u 10:51 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od rekordera njemačkog nogometa, Miro Klose (38), službeno je započeo trenersko školovanje.

Ne radi se o klasičnoj trenerskoj akademiji, nego, kako su mediji već najavili, sudjelovanju u radu stručnog stožera Elfa, pod paskom izbornika njemačke reprezentacije Joachima Löwa.

"Klose će pohađati individualni program za obuku trenera s jasnim ciljem da započne trenersku karijeru", kaže se u priopćenju DFB-a.

"Zaista sam sretan što ponovno mogu biti dio velike obitelji nacionalne vrste. Izvrsno su me primili", kazao je Klose u svom prvom službenom obraćanju novinarima.

"Specijalizacija igrača unutar jedne momčadi, igra veliku ulogu u nogometu. Mislim da možemo jako profitirati od Mire. U narednim mjesecima uvest ćemo ga u našu praksu, naš način razmišljanja i filozofiju", kazao je Löw.

Klose je sada asistent u stručnom stožeru za trening napadača u njemačkoj reprezentaciji.

"U zadnjih par mjeseci u meni je sazrela ideja da ostanem na terenu, ali kao trener. Želim zahvaliti izborniku Joachimu Loewu i sportskom direktoru reprezentacije Hansiju Flicku što su mi pružili priliku da izoštrim svoju perspektivu u praktičnom okruženju", rekao je Klose.

Svoju je karijeru počeo u niželigašu Homburgu prije 18 godina, a preko Kaiserslauterna 2004. stigao u Werder Bremen gdje je uz Ivana Klasnića činio popularni "K und K" tandem, tada najubojitiji napadački par Bundeslige, ali i šire.

Više od 50 golova u jedva 90 utakmica za Werder donijelo je Kloseu transfer u Bayern. Tamo je pak u stotinjak utakmica zabio 'jedva' 24 gola.

Kao 33-godišnjak stigao je u Lazio, u kojem će, ispostavilo se, i završiti karijeru. Ostao je pet godina u rimskome klubu, upisao više utakmica nego u bilo kojem klubu ranije, zabio preko 50 golova i postao miljenik navijača.

Najveće uspjehe ostvario je u dresu Njemačke za koju je igrao 137 puta i zabio 71 gol čime je postao najbolji strijelac u povijesti "Elfa".

Sa 16 golova i nastupima na čak četiri Svjetska prvenstva Klose je najbolji strijelac u povijesti SP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close