dobro prošao

Skakač Schlierenzauer unatoč teškome padu nema težih ozljeda

Sport / Flash | 05. 02. 2017. u 21:33 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je austrijski skijaš-skakač Gregor Schlierenzauer doživio tešku nezgodnu prilikom skoka na natjecanju u Oberstdorfu, stigle su ipak povoljnije vijesti negoli se strahovalo.

On je 15 sekundi nepomično ležao do dolaska pomoći, a za prisutne je to bila neugodna scena. Schlierenzauer je pao nakon 201 metar dugog leta, izgubio je ravnotežu i srušio se. Srećom, nije teže ozlijeđen, stradalo mu je desno koljeno, natukao je grudni koš i zadobio jednu modricu na natkoljenici.

Austrijski mediji javljaju kako za ovog vrsnog skakača, bivšeg olimpijskog pobjednika, svjetsko prvenstvu u finskome Lahtiju (22. veljače) najvjerojatnije nije izgubljeno.

Također, njegov osobni cilj da u ukupnom broju pobjeda u Svjetskom kupu dostigne legendarnog skijaša Hermanna Maiera (54 pobjede u karijeri) ostao je posve realističan.

Schlierenzauer, naime, ima jednu pobjedu manje od Maiera, a s obzirom da mu je 27 godina, unatoč jednogodišnjoj pauzi u karijeri, nakon povratka skijaškim skokovima, ubrzo je došao u šampionsku formu.

Inače, na natjecanju je pobijedio Austrijanac Stefan Kraf.

Zbog prejakog vjetra održana je samo jedna serija u kojoj je Kraft pobijedio po treći puta ove sezone sa skokom od 235.5 metara. Drugi je bio Nijemac Andreas Wellinger, treći Slovenac Jurij Tepeš, dok je Peter Prevc bio četvrti. Kraft je slavio i u subotu na ovom natjecanju koje se boduje za poredak i u skijaškim letovima, a Austrijanac je u ukupnom poretku Svjetskog kupa preskočio na trećem mjestu Domena Prevca.

U ukupnome poretku Svjetskog kupa vodi Poljak Kamil Stoch (1067) ispred Norvežanina Daniela Tandea (953).


Gregor Schlierenzauer Crash by videosansebastian

Kopirati
Drag cursor here to close