Španjolska

Širokobriježanin Tomislav Damjanović četvrti na bodybuilding Europskom prvenstvu

Sport / Flash | 08. 05. 2016. u 19:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački bodybuilder Tomislav Damjanović iz Širokog Brijega osvojio je četvrto mjesto na europskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu u Santa Susanni u Španjolskoj.

Damjanović je nastupio u kategoriji juniora preko 75 kg.

Osim Damjanovića, za BiH su u Španjolskoj nastupili Alen Ahmethodžić koji je u kategoriji bodybuilding classic preko 190 cm osvojio deseto te Igor Jevtić u kategoriji physique do 178 cm na 16. mjestu.

''Iako se očekivao bolji plasman naših natjecatelja, mislim da moramo biti zadovoljni i četvrtom pozicijom Tomislava Damjanovića koji je u veoma žestokoj konkurenciji juniora preko 75 kg ipak dokazao da naši natjecatelji imaju potencijala.

Najznačajnije je istaknuti da se našao među šest najboljih u Europi i da je finalna rotacija mogla lako otići u našu korist. Ali, šta je tu je, ne treba očajavati zbog medalje koja nam je za dlaku izmaknula. Ahmethodžić i Jevtić su bili na visini zadatka ali veoma jaka konkurencija i forma natjecatelja koji su bili ispred njih je ipak prevladala i finale je izostalo za Ahmethodžića i polufinale za Jevtića'', izjavio je izbornih reprezentacije Mirsad Terzo.

Na prvenstvu je nastupilo više od 500 natjecatelja iz 45 država.

Kopirati
Drag cursor here to close