Grb Grada Širokog Brijega

Širokobriježani će Zdravku Mamiću dodijeliti javno priznanje

Sport / Flash | 04. 08. 2015. u 10:33 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon usvajanje Zapisnika s 28. sjednice Gradskog vijeća Širokog Brijega, vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku o davanju nekretnina na privremeno korištenje.

Ovom odlukom Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji Uznesenja Blažene Djevice Marije sa sjedištem u Mostaru daje se na privremeno korištenje bez naknade zemljište-šuma zvana Grabovina ukupne površine 106.098 m². Odluku je obrazložio Andrija Kraljević šef odsjeka gospodarstva.

Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na opterećenje prava građenja. Ovom odlukom daje se suglasnost gospodarskom društvu ‘Miškić-bus’ d. o. o. Široki Brijeg kao nositelju prava građenja u svrhu izgradnje Gradskog autobusnog kolodvora može opteretiti pravo građenja kao posebno zemljišno-knjižno tijelo upisano u ZK ulošku kao 3050 k. o. Mokro u svrhu hipotekarnog osiguranja kod poslovne banke. 

Zadužuju se Vodovod i Čistoća

Većinom glasova vijećnika usvojena je Odluka o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje JP ‘Vodovod i kanalizacija’ d. o. o. kojom se daje suglasnost JP ‘Vodovod i kanalizacija’ d. o. o. da se kreditno zaduži na iznos 400.000 KM, a u svrhu izgradnje vodovoda i kanalizacije na području gradskog naselja Njivice.

Usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje JKP ‘Čistoća’ d. o. o. kod Intesa Sanpaolo bank BiH u iznosu 300.000 KM s kamatnom stopom 6 % s rokom povrata 7 godina.

Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti za imenovanje Dragana Pavkovića za ravnatelja JU ‘Coming’.

Usvojene su Odluke o dodjeli javnih priznanja Zlatna plaketa ''Grb grada Širokog Brijega'':
a) Glazbenoj školi Široki Brijeg
b) dr. sc. Milijanu Sesaru, profesoru na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu
c) dr. sc. Ivanu Gilji, liječniku i profesoru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
d) Zdravku Mamiću, nogometnom dužnosniku i izvršnom dopredsjedniku Građanskog nogometnog kluba ‘Dinamo’

Usvojena je Odluka o utvrđivanju općeg interesa za proširenje školskog dvorišta područne škole u Mokrom na ukupnoj površini zemljišta 1.097 m². Odluku je obrazložio Vjekoslav Draškić pomoćnik gradonačelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar. Jednoglasno je usvojeno Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Davida Topića sina Ivana iz Širokog Brijega površine 260 m².

Kopirati
Drag cursor here to close