Šah

Široki Brijeg i Rama najbolji u Kupresu

Sport / Flash | 22. 04. 2013. u 12:30 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne na Kupresu je 20. i 21. travnja odigran je 18. KUP natjecanje za seniore, 11. KUP natjecanje za žene i 16. natjecanje ekipa osnovnih škola.

Pobjednik 18. Kup natjecanja za seniore je ŠK Široki Brijeg, drugi su bili natjecatelji iz ŠK Vitez dok su treće mjesto zauzeli šahisti iz HŠK Zrinjski iz Mostara. U seniorskom natjecanju nastupilo je 10 klubova koji su odigrali po Švicarskom sustavu u 5 kola s tempom igre jedan sat po igraču uz primjenu pravila FIDE.

Pobjednik 11.KUP natjecanja za žene je ŠK "Rama" čije su šahistkinje bile bolje od istih iz Širokog Brijega, a u ovom natjecanju nastupile samo te dvije ekipe koje su odigrali po Bergerovom sustavu u 4 kola s tempom igre 30 minuta po igraču uz primjenu pravila FIDE.

U 16. natjecanju ekipa osnovnih škola pobjedu je odnijela Prva osnovna škola Široki Brijeg koja je u konkurenciji četiri osnovne škole po Bergerovom sustavu u 3 kola s tempom igre 30 minuta po igraču uz primjenu pravila FIDE bila najbolja.

Natjecanje je otvorio i zatvorio predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut, koji je pobjednicima uručio pobjednički pokal, a po tri prvoplasirane ekipe dobile su diplomu.

Kopirati
Drag cursor here to close