Snježna kraljica

Shiffrin: Janica Kostelić mi je idol

Sport / Flash | 04. 01. 2015. u 16:00 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajna američka skijašica, 19-godišnja Mikaela Shiffrin, koja je u nedjelju pomela konkurenciju i osvojila svoju drugu krunu Snježne kraljice, na svom pobjedničkom obraćanju medijima otkrila je da je na Sljemenu skijala s pletenicama u čast Janici Kostelić.

Način na koji je Mikaela Shiffrin ostvarila svoju drugu uzastopnu pobjedu na Sljemenu, ostavivši iza sebe najbližu konkurenticu Kathrin Zettel sekundu i 68 stotinki iza sebe, podsjetilo je na način na koji su, u novije vrijeme, u slalomu pobjeđivale Janica Kostelić i sljemenska rekorderka, Austrijanka Marlies Schild. Upravo ove dvije skijašice najveći su idoli mlade Amerikanke, a nakon pobjede je otkrila tajnu svoje frizure.

"Na posljednjoj utrci u Kuehtaiju sam ih isplela i preko noći zaboravila skinuti. Janica je vidjela fotografiju s frizurom i poslala mi poruku da su to "sretne pletenice". Pomislila sam da bi bilo lijepo u Zagrebu skijati s njima, Janici u čast", rekla je Shiffrin koja je u Zagrebu već s 19 godina stigla do svoje 11. slalomske pobjede i mogla bi se upustiti u lov na rekorde njenih idola.

"Divila sam se Janici i Marlies, njihovim karijerama i načinu na koji su skijale. Nadam se da će jednog dana o meni pričati kao što se danas priča o njima."

Kopirati
Drag cursor here to close