Pripreme počinju

Sezona nije upitna: Radnicima poduzeća ZOI'84 isplaćeno po deset plaća

Sport / Flash | 19. 11. 2014. u 15:45 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnicima Županijskog javnog poduzeća ZOI '84 isplaćeno je po deset plaća od 14 koliko im je firma dugovala, te pripreme za zimsku turističku sezonu ne bi trebale doći u pitanje - istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Vladi Županije Sarajevo.

Isplata plaća omogućena je zahvaljujući kreditnim sredstvima od BOR banke za koji je založena zgrada uprave poduzeća, koju će od 1. prosinca iznajmljivati, a uprava ZIO-a će se preseliti u Zetru.

Vršitelj funkcije premijera i ministar financija ŽS-a Muhamed Kozadra rekao je da su Skupština i Vlada ŽS-a ispunile sve svoje obaveze iz sanacionog programa. Sada, po njegovim riječima, rukovodstvo poduzeća preuzima ukupne obaveze da realiziraju sanacioni program koji je usvojila Skupština ŽS-a.

Generalni direktor ZOI '84 Midhat Hubijar kazao je da je prioritet poduzeća jačanje brenda ZOI'84 na lokalnom i regionalnom tržištu, kao i vraćanje povjerenja konzumenata usluga ovog poduzeća.

''Skijaška sezona kreće u pripremu u punom kapacitetu i ljudi su već na terenu. U petak kreće akcijska pretprodaja karata koja će biti s 50 posto sniženim cijenama za imaoce sezonskih karata od prošle sezone. Još jedan popust uz tu sezonsku kartu svakako će biti uključeno i noćno skijanje'', kazao je Hubijar.

Po njegovim riječima, naredni korak koji će poduzeti uprava poduzeća jeste da se revitalizira Zetra, da se ponovo pokrenu sportsko-rekreativne aktivnosti unutar samog kompleksa.

''Početkom narednog tjedna kuglana na Zetri će biti u funkciji zajedno sa svim pratećim ugostiteljskim uslugama. Za ljubitelje Igmana na Malom polju bit će otvoren vrlo brzo kafe restoran. Pozvao bih sve građane Sarajeva i šire da vrate povjerenje firmi ZOI '84, a mi ćemo znati kako ćemo to vratiti građanima'', dodao je Hubijar.

Po dosadašnjim informacijama, zimska turistička sezona trebala bi službeno početi 15. Prosinca.
Podsjećamo, radnici su od 23. lipnja u generalnom štrajku, jer im je kanilo 13 plaća, a pristali su na isplatu devet i po plaća poslije čije isplate bi prekinuli generalni štrajk.

Kopirati
Drag cursor here to close