Odavanje počasti

Šesti Ultramaraton 'Vukovar-Srebrenica' - Svijest o važnosti sjećanja

Sport / Flash | 29. 06. 2017. u 12:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba će od 6. do 10. srpnja organizirati šesti Ultramaraton na relaciji Vukovar-Srebrenica, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Sudjelovat će pet maratonaca koji će u pet etapa prijeći 227 km između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari). Polazak je predviđen 6. srpnja iz Memorijalnog centra Ovčara. Pored maratonaca na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

Povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, žele podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih, priopćeno je iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Kopirati
Drag cursor here to close