... ispod Trebevića

Šešelj poručio sarajevskim navijačima: Ide Šešelj, nije dobre volje, pa pred sobom manijake kolje

Sport / Flash | 31. 07. 2016. u 14:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, objavio je jutros na Twitteru da su navijači Željezničara jučer, na utakmici s Olimpica pjevali na tribinama: "Prva mi je i posljednja želja da zakoljem vojvodu Šešelja!"

Šešelj je odmah uzvratio Manijacima i poručio: "Obespravljeni navijači predratnog Željezničara tiho su uzvraćali 'manijacima' – 'Ide Šešelj, nije dobre volje, pa pred sobom manijake kolje“.

Potom je dokoni Šešelj koji, očito, nema pametnijeg posla od svađe s nogometnim navijačima, poslao još nekoliko provokativnih poruka u Sarajevo.

 "Sarajevo ispod Trebevića, nećeš biti Izetbegovića. U tebi će skoro, mili grade, Šešelj držat' četničke parade", napisao je Vojislav Šešelj na Twitteru.

 Vojislavu Šešelju je, podsjetimo, odlukom Visokog predstavnika Carlosa Westendorpa, zabranjen ulazak u BiH.

 Državni ministar sigurnosti Dragan Mektić je nedavno potvrdio da bi Šešelj, ukoliko ilegalno uđe u BiH, bio procesuiran.

 Prema važećim zakonskim propisima, ako osoba koja ima zabranu ulaska u BiH to pokuša, službenik na graničnom prijelazu će mu izdati rješenje o odbijanju ulaska, a može biti i kažnjen novčano, u iznosu od 300 do 1.500 maraka.

 Šešelj bi, jednako tako, mogao biti uhićen i predat Službi za poslove sa strancima, nakon čega bi, sasvim izvjesno, bio deportiran u Srbiju.

Kopirati
Drag cursor here to close