Po izboru WTA

Serena Williams proglašena tenisačicom godine

Sport / Flash | 08. 12. 2015. u 16:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanka Serena Williams proglašena je najboljom tenisačicom u 2015. godini u izboru WTA, dok je nagradu za povratnicu godine dobila njezina sestra Venus.

Serena je u protekloj godini osvojila tri Grand Slam naslova - Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, te još dva velika turnira u Miamiju i Cincinnatiju okončavši godinu sa 53 pobjede i svega tri poraza. Jedina tri poraza doživjela je u polufinalu Madrida (Petra Kvitova), polufinalu Toronta (Belinda Bencic) i polufinalu US Opena (Roberta Vinci).

Sereni je to sedmi naslov najbolje tenisačice čime se izjednačila s Martinom Navratilovom. Ispred njih je Steffi Graf koja je osam puta birana za tenisačicu godine, prenosi Hina.

Za povratnicu godine izabrana je njezina sestra Venus koja se vratila u TOP 10 WTA ljestvice i trenutačna je na sedmom mjestu. Sa 35 godina je najstarija igračica u TOP 10 nakon Martine Navratilove koja je imala 38 godina kada se u siječnju 1995. ponovo ušla među deset najboljih. Venus je ove godine osvojila tri turnira (Auckland, Wuhan, Zhuhai) i izgubila još dva finala.

Nagradu za najbolji ženski par dobile su Švicarka Martina Hingis i Indijka Sania Mirza, nagrada za tenisačicu koja je najviše napredovala pripala je Švicarki Timei Bacsinsky. a Ruskinja Darja Gavrilova dobila je nagradu za novo lice godine.

Kopirati
Drag cursor here to close