drski đuturum

Serena Williams ogorčena rasističkim izjavama Ilie Nastasea

Sport / Flash | 24. 04. 2017. u 22:39 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najboljih tenisačica svih vremena i rekorderka po broju grand slam titula, Amerikanka Serena Williams, osvrnula se s gorčinom na rasističke izjave bivšeg svjetskog broja jedan, Rumunja Ilie Nastasea.

Naime, za dijete koje Serena treba roditi ove jeseni Ilie Nastase je kazao: ''Baš me zanima koje će boje biti. Čokolada s mlijekom?"

"Razočarava me što živimo u društvu u kojem je nekome dozvoljeno davati takve rasističke izjave o mome nerođenom djetetu, kako i seksističke izjave o mojim kolegama", kazala je 35-godišnja Williams.

Rumunjski izbornik imao je skandalozan incident i za vrijeme odigravanja Fed Cup susreta njegove ekipe protiv Velike Britanije, kad je toliko izvrijeđao domaću igračicu Johanu Kontu i njezinu trenericu Anne Keothavong da je Konte briznula u plač.

Više puta im je dobacivao uvredljive izraze ("a bitch") i različite psovke.

Nastase je udaljen s meča, a susret Konte protiv Sorane Cirstea prekinut je na 25 minuta.

On je, između ostalog, čvrsto obavio ruku oko struka Keothavong i zatražio broj njezin e sobe, čuli su predstavnici medija koji su pratili ovaj susret.

Međunarodna teniska federacija vodi istragu protiv Nastasea, piše BBC.

Jedna tako slavna i uspješna osoba, kao što je Nastase, ne bi se nikako smjela u 70-toj godini života ponašati kao ulična baraba.

Kopirati
Drag cursor here to close