Velike promjene

Senzacionalni transfer: Vettel prelazi u Ferrari!

Sport / Flash | 20. 11. 2014. u 12:01 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četverostruki svjetski prvak u Formuli 1 Nijemac Sebastian Vettel (27) na koncu ove sezone napustiti će Red Bull i od iduće sezone vozit će za Ferrari

Sebastian Vettel je za Ferrari potpisao ugovor na tri godine, a u bolidu sa znakom propetog konjića zamijenit će Španjolca Fernanda Alonsa.

- Ovo je konačna odluka. Od iduće godine vozit ću za Ferrari. Odluka nije bila laka, no dobro sam razmislio o svemu - kazao je Vettel dodavši:

- Kada sam bio klinac Michael Schumacher u crvenom bolidu je bio moj idol.

Transfer je potvrdio i šef Ferrarijeve momčadi Marco Mattiacci.

- Ferrari je odlučio svoju sudbinu vezati uz najmlađeg svjetskog prvaka. Vettel je jedinstvena kombinacija mladosti i iskustva - kazao je Mattiacci potvrdivši kako će Vettelov partner biti bivši svjetski prvak Kimi Raikkonen. Finac je svoj jedini naslov osvojio 2007. upravo u bolidu Ferrarija. Bio je to ujedno i posljednji naslov nekog od Ferrarijevih pilota.

Vettel je s Red Bullom četiri puta zaredom bio svjetski prvak (2010, 2011, 2012, 2013) ostvarivši u te četiri godine 34 pobjede. Prvi naslov s Red Bullom osvojio je sa 23 godine postavši najmlađi svjetski prvak u povijesti. Ukupno je u karijeri ostvario 39 pobjeda, a 66 puta se uspinjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

Ove sezone niti jednom se nije popeo na prvo mjesto. U sezoni dominacije Mercedesovih vozača Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona, Vettel je bio u sjeni i svoga momčadskog kolege Australca Daniela Ricciarda, koji je upisao tri pobjede.

Oglasio se i bivši dvostruki svjetski prvak Alonso koji će po svemu sudeći karijeru nastaviti u McLarenu.

- U ovom trenutku mi nije lako. Imao sam sreće što sam vozio za ovako veliku momčad, no došao je trenutak za rastanak nakon pet godina suradnje. Razumijem čelnike Ferrarija - poručio je Alonso koji je za Ferrari odvozio 95 utrka, ostvario 11 pobjeda, te osvojio tri druga mjesta (2010, 2012, 2013). Alonso je svjetske titule osvojio 2005. i 2006. u Renaultu.

Kopirati
Drag cursor here to close