Las Vegas

Sejfo Šehović svjetski prvak u powerliftingu

Sport / Flash | 19. 09. 2015. u 19:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pedesetšestogodišnji Sejfo Šehović, bivši zapovjednik policije u policijskoj stanici Stari Grad u Sarajevu i dobitnik brojnih policijskih priznanja i odlikovanja, predstavljao je BiH na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu u Las Vegasu koje se završava 20. rujna i osvojio dva zlata za našu zemlju. 

Bh. predstavnik je osvojio zlatna odličja u deadliftu gdje je u kategoriji do 73 kilograma podigao 225 kilograma i powerliftingu u kategoriji do 72 kada je podigao 230 kilograma. U obje kategorije oborio je europski i svjetski rekord.

Šehović je tako objedinio naslove svjetskog, europskog i balkanskog prvaka u ovom napornom natjecanju. Dva puta je postao balkanski prvak. Titule je osvojio u Sloveniji i Srbiji. Također, postao je i europski prvak u Engleskoj i stekao pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u SAD-a.

''Velika mi je čast što sam predstavljao BiH i što se naša zastava nalazi na diplomi sa prvacima. Mnogo država svijeta je imalo svoje natjecatelje. Osvojiti dvije zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u deadliftu i powerliftingu je san koji mi se ispunio u Las Vegasu. To je vrhunac moje karijere'' kaže Šehović.

Po povratku u Sarajevo naš svjetski prvak planira kratak odmor.

''Dobio sam poziv za Svjetski kup u Mađarskoj. Na njemu će sudjelovati i najjači bendjer Irfan Muhić i još neki domaći natjecatelji iz Udruženja za razvoj sporta snage u powerliftingu i bench presu koje je registrirano u Sarajevu. Svjetski kup održat će se od 5. do 8. studenog u Budimpešti'' kaže Šehović.

Kopirati
Drag cursor here to close