Red Bull Dolomitenmann

Savić: Spreman sam za veliki izazov

Sport / Flash | 09. 09. 2016. u 07:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Red Bull Dolomitenmann, najteža timska utrka na svijetu, održat će se 10. rujna ove godine u blizini austrijskog Lienza s početkom u 10 sati.

Ove godine natječe se 120 timova, a svaki tim sastoji se od trkača, kajakaša, bicikliste i paraglidera. Natjecatelji će testirati svoje vlastite sposobnosti u zemlji ''podno Alpa''.

Bh. će imati svog predstavnika. Najbolji kajakaš naše zemlje Darko Savić nastupat će za austrijski tim. Naglašava kako je ovo za njega četvrti nastup, a svi sudionici spremni su na teška iskušenja koja ih očekuju.

''Može se već reći da sam iskusan u natjecanju Red Bull Dolomitenmann. Za one koji ne znaju radi se o timskoj utrci u kojoj jedan tim čine četiri natjecatelja. Ovaj put sam optimističan jer imam izuzetno dobar tim. Osim toga, posebno sam se pripremao za ovu utrku'', kaže Savić.

Darko se ovim sportom bavi već 16 godina. Do sada je sudjelovao na najznačajnijim svjetskim i europskim prvenstvima. Njegovo iskustvo bit će izuzetno važno.

''Nastupit ću za austrijski tim koji je prošle godine imao sjajan rezultat. Nadam se kako nitko od nas neće imati problema u obavljanju svojih zadataka. Ako to uspijemo, rezultat će sigurno doći. Ovaj put će sudjelovati veliki broj timova. Koliko je popularno ovo natjecanje govori podatak kako će nastupati skijaš Marcel Hirschere u kajak disciplini. Veselim se Dolomitenmannu i jedva čekam da utrka počne'', zaključio je Savić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close