Sastanak u Beogradu

Savezi JI Europe: Kandidatu iz Europe 11 glasova za predsjednika FIFA-e

Sport / Flash | 14. 12. 2015. u 09:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnici međunarodno priznatih državnih nogometnih saveza zemalja regije (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija i Makedonija), kojima će se pridružiti i funkcioneri NS Grčke, Cipra, Albanije, Bugarske i Rumunije sastat će se 29. i 30. siječnja 2016. godine u Beogradu.

Kako saznaje Agencija Anadolija, prvi ljudi 11 nacionalnih asocijacija Jugoistočne Europe u prijestolnici Srbije dogovarat će zajedničku strategiju za Kongres Svjetske nogometne federacije (FIFA), koji će se održati 26. veljače naredne godine.

Platini ili Infantino

Na dvodnevnom skupu, između ostalog, trebao bi biti usuglašen zajednički stav na osnovu kojeg će 11 spomenutih saveza glasovati za jednog od kandidata za predsjednika. Pretpostavlja se da će NS Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Grčke, Cipra, Albanije, Bugarske i Rumunije na izborima za predsjednika FIFA-e 11 glasova dati jednom od europskih kandidata.

Prije svih, glasovi bi mogli otići Michel Platiniju, suspendovanom predsjedniku Europske fudbalske federacije (UEFA), naravno, ukoliko Francuz u konačnici bude u prilici i službeno biti jedan od predsjedničkih kandidata FIFA-e.

I na nedavnom sastanku u Budvi (Crna Gora) "jugoistočna jedanaestorka" dala je podršku Platiniju, zahvalivši mu se za sve što je učinio za saveze iz naše šire regije. U slučaju da Platinijeva "kandidatura na čekanju" propadne, onda bi 11 glasova mogao dobiti Švicarac Gianni Infantino, aktualni glavni tajnik UEFA-e i osoba kojoj je i službeno ovjerena kandidatura za predsjednika FIFA-e.

Opet i o regionalnoj ligi 

Zajedničkim stavom u izborima za predsjednika FIFA-e, poslije brojnih afera u planetarnoj organizaciji i povlačenja Josepha Seppa Blattera iz predsjedničke fotelje, savezi iz Jugoistočne Europe žele ojačati svoju poziciju i moć u međunarodnim nogometnim odnosima, što je veoma dobar potez uzmu li se u obzir i brojni projekti na koje će aplicirati u narednom razdoblju u FIFA-i i UEFA.-i, piše Agencija Anadolija.

Osim o predsjedničkim izborima u FIFA-i, predstavnici NS Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Grčke, Cipra, Albanije, Bugarske i Rumunije u Boegradu nastavit će razgovore i o eventualnom formiranju regionalne lige, međusobnim prijateljskim utakmicama reprezentacija, kao i suradnji saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close