4. lipnja

'Sarajevo Grand Prix' okuplja više od 140 biciklista

Sport / Flash | 21. 05. 2015. u 15:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga biciklistička utrka ''Sarajevo Grand Prix'' bit će održana 14. lipnja u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Utrka je uvrštena u kalendar Međunarodne biciklističke federacije (UCI), a okupit će više od 140 natjecatelja iz više 20 zemalja. Utrka, dužine 150 km starta ispred Gradske Skupštine Istočnog Sarajeva sa ciljem ispred Sarajevo City Centra, a biciklisti će u finišu kroz grad voziti pet krugova, od Baščaršije do Trga Bosne i Hercegovine.

Direktor utrke i predsjednik Biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić danas je na pres-konferenciji kazao da će ova sportska manifestacija, kao i prošle godine, pored natjecateljsko imati i rekreativni karakter sa sudjelovanjem više od 5.000 biciklista. On je najavio da će taj dan sudionici - rekeativci pokušati oboriti i Guinessov rekord u najdužoj liniji biciklista na svijetu, te pozvao mlade bicikliste i rekreativce iz cijele regije da se priključe i zajedno oko Sarajeva naprave "veliko srce", u pravolinijskoj vožnji u koloni.

Organizator je najavio da će svi sudionici ''Sarajevo Toura'' dobiti majice te sudjelovati u nagradnoj igri. ''Sarajevo Grand Prix je prošle godine propratilo više od 500 međunarodnih medija koji su poslali pozitivnu sliku biciklizma Sarajeva, iz BiH u svijet, sliku koja spaja sve mlade ljude, a to je pozitivna ideja i kosmopolitizam'', kazao je Berbić.

Pored utrka u sklopu ''Sarajevo Grand Prixa'' bit će održan i veliki broj drugih aktivnosti kojima organizatori žele promovirati biciklizam.

Kopirati
Drag cursor here to close