oni su realovo jamstvo

S njima kraljevski klub može mirno planirati idućih deset godina

Sport / Flash | 13. 06. 2017. u 22:34 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izuzimajući veterane kao što su Sergio Ramos (31), Cristiano Ronaldo (32), Luka Modrić (31), Karim Benzema (29) ili Keylor Navas (30), Real Madrid je uistinu klub dobro popunjen mladim nogometašima koji će vjerojatno biti okosnica kraljevskoga kluba u idućih 10 godina.

Ako se ne želi ići na tako dugačak period prognoziranja, onda gore navedenim zvijezdama u zrelim godinama treba dodati i igrače kojima je sada 25 godina, kao što su Carvajal, Casemiro, Isco, Danilo, Lucas Vazquez ili malo mlađi Raphael Varane (24).

Međutim, većina onih koji su se ove sezone nametnuli ili najavili kao veliki potencijali jedva da su nešto stariji od 20 godina.

Najbolji primjer su Marco Asensio (21) i Mateo Kovačić (23) loji su Zidanea uvjerili u svoj potencijal i nogometne vještine.

Isco i Casemiro već imaju dosta iskustva iza sebe i postali su starteri kod Zidanea, posebice u drugome dijelu upravo završene sezone.


Sportski portal Marca podsjeća kako je tu i treća generacija igrača koji sve otvorenije kucaju na vrata prvoga tima: Marcos Llorente (22), Jesus Vallejo (20) i Theo Hernandez (19).

Vallejo se pokazao u Eintrachtu i bundesligaš iz Frankfurta bio je voljan da ga zadrži, ali su iz Madrida kazali kako je posudba završena, njihov se igrač vraća na Estadio Santiago Bernabeu. On će se za svoje mjesto boriti protiv Ramosa, Varanea i Nacha.

Llorente će u narednoj sezoni također biti dio šireg izbora za prvi tim, premda mu je jasno kako je na njegovoj poziciji Casemiro trenutačno Zidaneov čovjek od povjerenja, ali trener mu signalizira kako se i na njega računa.

Theo Hernandez trebat će dosta strpljenja ukoliko jednoga dana želi naslijediti Marcela. Ali, njemu ne nedostaje ni kvalitete ni samopouzdanja, kažu nogometni stručnjaci.

Osim toga, Real u ovome trenutku ima jednu respektabilnu skupinu odličnih nogometaša u životnoj dobi između najiskusnijih zvijezda i mladih koji dišu za vratom dokazanim asovima.

To su zasigurno Nacho, Toni Kroos, Benzema i Marcelo, dokazani i pouzdani igrači koji su sudjelovali u zadnjim rezultatima Reala, posebice u Ligi prvaka, ali i u minuloj sezoni u La Ligi, jer je kraljevski klub nakon pet godina posta ponovno osvjio titulu prvaka Španjolske.

Dakle, uzmu li se u obzir spomenuti, kao i oni koji će im se u međuvremenu pridružiti i vjerojatno i sami stasati za vrhunski nogomet, čini se kako Real može dugoročno planirati.

Kopirati
Drag cursor here to close