Startala Premijer liga

Rukometni Plemići kreću preko Vogošće

Sport / Flash | 10. 09. 2016. u 06:32 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom između Sloge i Dervente, odigranom u petak, startala je nova sezone Premijer lige BiH u rukometu, a danas je na rasporedu preostalih šest duela 1. kola.

Derbi susret 1. kola igrat će se u banjalučkom Boriku, gdje će Borac m:tel ugostiti ekipu Maglaja. Oba kluba su u prošloj sezoni nastupila u doigravanju za prvaka, prije nešto više od tri mjeseca, u kojem su Banjalučani zauzeli treće, a Maglajlije četvrto mjesto.

U drugom derbiju kola viceprvak BiH, Vogošća Poljine Hills, dočekuje mostarski Zrinjski, dok će sarajevska Bosna novu sezonu, u koju ulazi s velikim ambicijama, otvoriti gostovanjem u Prijedoru.

U preostala tri susreta u Cazinu igraju Krajina i Čelik, u Živinicama Konjuh i Goražde, dok se u Nevesinju sastaju novi premijerligaši Hercegovac i Krivaja.

U prvom dijelu sezone nastupit će 14 klubova, dva manje u odnosu na prošlu. Novi premijerligaši su Hercegovina iz Nevesinja i povratnici Goražde te Krivaja iz Zavidovića, nakon što su ekipe visočke Bosne, Gračanice, Gradačaca, Slobode i Igmana prošle sezone napustile elitno društvo.

Nakon 26 odigranih kola u prvom dijelu prvenstva, tri najbolje ekipe, kojim će se priljučiti branitelj naslova, Izviđač iz Ljubuškog, u svibnju 2017. godine nastavit će natjecanje u doigravanju za prvaka.

Parovi 1. kola

Subota


Borac m:tel - Maglaj 18.00
Hercegovina - Krivaja 18.00
Vogošća Poljine Hills - Zrinjski 19.00
Prijedor - Bosna S. 19.00
Konjuh - Goražde 19.00
Krajina - Čelik 19.30

Kopirati
Drag cursor here to close