operacija švedska

Rukometaši optimistični: "Bit će ovo najveće utakmice našeg rukometa"

Sport / Flash | 03. 06. 2016. u 11:55 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je postao glavna baza rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, pogotovo pred važne utakmice.

Tako je bilo pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar, a tako je i sada pred dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na SP koje reprezentacija igra protiv Švedske.

''Želimo omogućiti reprezentaciji da u Mostaru ima što bolje pripreme i potrudit ćemo se da im ništa ne nedostaje. Rukometašima u utakmicama protiv Švedske želim puno uspjeha i sreće, a ako prođu na Svjetsko prvenstvo bit ćemo im dobri domaćini a se spremaju i za to'', kazao je Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza grada Mostara, koji je domaćin reprezentaciji.

Bh. rukometaše čeka težak posao sredinom ovog mjeseca, jer igraju protiv jedne od najboljih reprezentacija u povijesti ovog sporta.

''Ove dvije utakmice protiv Švedske bit će praznik rukometa, jedna od najvećih utakmica u povijesti bh. rukometa, uz bok onima protiv Danske, Islanda ili Njemačke'', kazao je izbornik Dragan Marković te dodao:

''Nije tajna da su favoriti, da su jedna od najboljih ekipa svijeta, ali ne bojimo se. Vjerujem da će obje utakmice biti otvorene i zato mi je najvažnije da su igrači zdravi, jer ako svi zdravi tada možemo igrati sa svima''.

Optimističniji od izbornika, koji je najavio svoje povlačenje nakon baraža, sami su igrači, pogotovo jedini Mostarac u ovoj ekipi Ivan Karačić.

''Ono što je najvažnije je da izbornikove zamisli sprovedemo u djelo. Prolaz protiv Švedske nitko od nas ne može garantirati, ali uvjeren sam da Šveđanima neće biti lako. Iskusniji smo i imamo pravo da se nadamo, a ja se nadam velikom slavlju 16. lipnja'', rekao je Karačić, a slično smatra i Benjamin Burić.

"Šveđani su favoriti, ali u dvije utakmice sve je moguće. Istina je da su strašna ekipa, imaju vrhunsku generaciju i strahovito jaki su u vanjskoj lini. No, mi se možemo nadati da odigramo dvije dobre utakmice'', istaknuo je vratar reprezentacije.

Prva utakmica dodatnih kvalifikacija igra se 12. lipnja u Vaxjou, a uzvrat je tri dana kasnije u Sarajevu. Bh. rukometaši putuju u Švedsku 10. lipnja, a u ponedjeljak i utorak igrat će dvije prijateljske utakmice zatvorenog tipa protiv Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close