Skenderija

Rukometaši BiH izgubili od Austrije

Sport / Flash | 06. 11. 2016. u 21:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u nedjelju navečer u Skenderiji od reprezentacije Austrije rezultatom 22:23 u u drugom kolu kvalifikacija za europsko prvenstvo koje se igra u Hrvatskoj 2018. godine.

Izabranici Bilala Šumana su nakon prvih nekoliko minuta vodstva prepustili inicijativu gostujućoj reprezentaciji. Do 23. minute igralo se 'gol za gol', a Austrija je konstantno u tom periodu bila u vodstvu od jednog gola razlike.

Marko Tarabochija je tek u 24. minuti, nakon kratkotrajnog vodstva u prvim minutama utakmice, ponovno doveo bh. rukometaše u prednost. Na dva gola razlike povisio je Marin Vegar, nakon čega je izbornik gostiju zatražio time-out.

U 27. minuti golman bh. reprezentacije Nebojša Grahovac je upisao prvu obranu na utakmici. U tom periodu Austrijanci nisu više od pet minuta uspjeli postići pogodak. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 11:9.

Početkom drugog poluvremena Austrijanci su iskoristili nepažnju bh. reprezentativaca i ponovno prešli u vodstvo, a deset minuta prije kraja meča imali su najveću prednost od tri gola razlike. Do kraja meča bilo je nezivjesno, rezultat se brzo mijenjao. Igralo se ponovno 'gol za gol', ali je Austrija ipak na kraju uspjela doći do trijumfa od jednog gola razlike.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bio je Marko Tarabochija sa šest pogodaka, dok je u timu Austrije bio Robert Weber sa, također, šest golova.

Kopirati
Drag cursor here to close