Luís Nazário de Lima

Ronaldo: Nikad nisam želio otići iz Reala, ali s Capellom nije išlo

Sport / Flash | 28. 05. 2017. u 21:54 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ronaldo Luís Nazário de Lima ili skraćeno Ronaldo jedan je od najboljih nogometaša svih vremena, složit će se mnogi stručnjaci.

U razgovoru za Fox Sports Ronaldo je govorio o svome vremenu u Realu, ozljedama koje su ga pratile, kao i o činjenici da nije svojevoljno napustio kraljevski klub.

Ronaldo je u Real došao u ljeto 2002. godine, a njegov odlazak četiri i pol godine kasnije, za vrijeme sezone 2006/2007 bio je protivno njegovoj volji.

Za Real je postigao 83 zgoditka, mučile su ga ozljede, sumnje, kritike, usponi padovi.

"Nisam želio otići. Međutim počeli su moji mnogobrojni problemi s Capellom. Ako si imao samo 100 grama težine viška, prijetio ti je protjerivanjem iz kluba. Ja sam tolerantan, želim razumjeti stavove drugih ljudi, ali s njim jednostavno nije išlo", kazao je Ronaldo.

"Razumijem i njegovu poziciju menadžera, ali ponekad u nogometu 100 ili 200 grama ne čine nikakvu razliku. Radi se o tome što čovjek čini, a on nije mogao vidjeti što sam ja činio, nije vidio da sam želio doprinijeti i tako je sve okončano", rekao je.

O ozljedama koje su ga pratile dok je igrao u Realu kaže kako neizbježno da se osjećate uplašenim ako nemate kontrolu nad situacijom.

"Bojao sam se svaki put kad bih sišao na travnjak, posebno nakon moje prve ozljede, kakve prethodno u nogometu nije bilo", izjavio je Ronaldo o vremenima patnji i strepnji u nogometnoj karijeri.

Cristiano Ronaldo je zaslužio Zlatnu loptu za 2017.

Kaže kako cijeni obojicu najboljih igrača današnjice, ali Ballon D’or za 2017. bi trebao dobiti Cristiano, kaže Brazilac.

"Ove bih godine birao Cristiana Ronalda kao kandidata za Zlatnu loptu. On je u zadnje dvije godine bio odlučujući igrač. Bio je ključan u mnogim utakmicama Lige prvaka, opet je u finalu...", govori o svome imenjaku.

Ipak, po pitanju tko je općenito bolji - Messi ili Cristiano, on se ne želi upuštati u raspravu.

"Obojica su fantastični. Volim Messija s loptom u nogama, on postiže golove, ali čini i mnoge druge stvari. Ali Cristianove brojke ne možete ignorirati. To je jedna nezahvalna usporedba, obojica zaslužuju respekt".

Bogata i raznovrsna karijera

Ronaldo kaže kako je vjerojatno najbolji tim u kojem je igrao reprezentacija Brazila koja je 2002. godine osvojila naslov svjetskog prvaka, a on je u finalu protiv Njemačke postigao oba zgoditka.

"Bila je to najbolja momčad s kojim sam ikad igrao. Imali smo osjećaj da uvijek možemo postići željeni rezultat. Bili smo ekipa, najvažnije je bilo zajedništvo, bez ispraznosti ili posebne važnosti nekog pojedinca", sjeća se Ronaldo Luís Nazário de Lima tih vremena od prije nepunih petnaest godina.

Ronaldo je profesionalnu karijeru započeo 1993. godine u Cruzeiru, a nakon samo jedne sezone prešao je u PSV. Nakon što je u Nizozemskoj postigao 42 gola u 46 utakmice u dresu PSV-a, kupila ga je 1996. Barcelona, iz koje je godinu dana kasnije prešao u Inter. Potom se najduže zadržao u Realu, gdje je u 127 utakmica postigao 83 gola. Odlaskom iz Reala u AC Milan počeo je polako karijeru privoditi kraju. U Brazil se vratio 2009., potpisavši za Corinthians, gdje je 2011. konačno završio svoju bogatu karijeru u kojoj je za svoje klubove postigao ukupno 247 golova u 343 utakmice.

Za nacionalnu vrstu Brazila odigrao je 98 utakmica, postigavši 62 zgoditka.

Zlatnu loptu je osvojio 1997. i 2002. godine, a u izboru FIFA-e za najboljeg svjetskog igrača biran je 1996., 1997. i 2002. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close