mame ga u madrid

Ronaldo i Ramos otvoreno pozvali Lewandowskog u Real

Sport / Flash | 21. 04. 2017. u 12:53 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Reala na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu, kapetan kraljevskoga kluba Sergio Ramos i najbolji igrač Cristiano Ronaldo otvoreno su pozvali Poljaka da im se pridruži.

Dva najutjecajnija igrača Los Blancosa u srdačnome razgovoru s Lewandowskim nisu bili kurtoazni, nego vrlo poslovni, tvrde neki španjolski mediji.

Robert Lewandowski produžio je krajem prošle godine svoj ugovor s Bayernom do 2021., ali to ne znači da ga Bavarci ne bi pustili u neki europski klub ukoliko bi došla izdašna ponuda za odštetu. Dvadesetosmogodišnji Lewandowski je u Bayernu od 2014. godine, a u ovaj klub je stigao nakon sjajnih igara za Borussiju Dortmund.

Produženjem ugovora postao je najbolje plaćeni igrač Bundeslige (godišnja plaća mu je s 11 podignuta na 15 milijuna eura, s tim da mu se smiješi realna zarada uz premije i bonuse od 17-18 milijuna). Moglo bi se zaključiti kako mu nigdje neće biti bolje, barem ne puno bolje, po pitanju zarade.

S ekipom Bayerna je osvojio Bundesligu 2015. i 2016. godine, DFB kup 2016. godine, kao i DFL Supercup također 2016. godine. Ove sezone smiješe mu se još dvije ili tri domaće titule u Bundesligi.

Međutim, ostat će mu frustracija stalnog ispadanja Bayerna u LIgi prvaka prije samoga finala. Stoga bi njegov jedini motiv prelaska u Real mogao biti kvalitativni napredak u karijeri i igra u jednom od najatraktivnijih i najpopularnijih klubova na svijetu.

Predsjednik Reala Florentino Pérez impresioniran je Lewandowskim još od vremena kad je kraljevskome klubu zabio četiri komada dok je igrao za Borussiju Dortmund. Stoga mu je i ovoga puta, nakon završetka utakmice na Bernabéu, posvetio nekoliko minuta, pitajući ga za neke privatne stvari, posebno za suprugu Anu koja je u trudnoći, piše AS.

Pérez je onaj istinski posao lobiranja kod Lewandowskog ovaj put prepustio dvojici svojih kapetana, želeći Poljaku dati do znanja da je i dalje, baš kao i ljetos, poželjan u Madridu unatoč činjenici da u samoj utakmici ovoga puta nije imao značajnijega utjecaja (doduše, pogodio je iz jedanaesterca i utjecao na autogol Ramosa iz zaleđa).

Kopirati
Drag cursor here to close