koga vole kinezi

Ronaldo, Bale i Rooney te ManU i Bayern najpopularniji u Kini

Sport / Flash | 24. 02. 2017. u 22:40 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jeku špekulacija da će i Wayne Rooney na 'put svile', kako bi još malo zaradio igrajući nogomet za neki od anonimnih kineskih klubova, legenda Manchester Uniteda dospio je u top pet najpopularnijih svjetskih nogometaša u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Inače, Cristiano Ronaldo je najomiljeniji igrač u Kini, ispred Garetha Balea.

Istovremeno je i Manchester United prestigao Bayern na vrhu ljestvice najpopularnijih klubova.

Smatra se kako je i Unitedov i Rooney skok povezan s vijestima da slavni napadač sa svojim menadžerom Paulom Stretfordom ovih dana boravi u Kini, kako bi isposlovao dobar angažman, a prijelazni rok tamo je otvoren do kraja veljače, piše AS.

Šesta edicija Red Card reporta, koji se bavi analizom utjecaja europskih nogometaša i klubova na kineskom području, svrstava englesku nacionalnu vrstu na peto mjesto najpopularnijih timova, što je, također, najvjerojatnije rezultat glasina o dolasku Rooneyja u tamošnju ligu.

Ako se uzme u obzir da su igrači Reala Cristiano Ronaldo i Gareth Bale mega zvijezde i kako nije iznenađenje da su na prvoj i drugoj poziciji, oni koji slijede u top pet ipak u neku ruku predstavljaju iznenađenje: Mesut Ozil kao treći i Anthony Martial kao četvrti najpopularniji nogometaš u kineskoj javnosti.

Činjenica da Lionel Messi nije ni među pet najpopularnijih, govori o posve drukčijoj filozofiji fanova, u usporedbi s europskim navijačima.

Od velikih nacionalnih liga, najutjecajnija u Kini je Bundesliga, ispred Premier League, a slijede LaLiga i Ligue 1.

Redoslijed klubova je također popunjen imenima slavnih europskih momčadi: Arsenal, Liverpool i Manchester City zatvaraju listu od pet najpopularnijih iza Uniteda i Bayerna.

Dalje su još plasirani Real Madrid, AC Milan, Tottenham, Borussia Dortmund i Barcelona u top ten poretku.

Kopirati
Drag cursor here to close