posjećivao koksaru

Roman Eremenko zbog kokaina dvije godine izvan travnjaka

Sport / Flash | 18. 11. 2016. u 11:47 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roman Eremenko (29), reprezentativac Finske, koja je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u skupini s Hrvatskom, kažnjen je s dvije godine zabrane igranja jer je ustanovljeno kako je konzumirao kokain.

Prije toga je bio 30 dana pod kaznom, pri čemu nije naveden razlog jednomjesečne stanke za njega.

Na kaznu koju mu je izrekla UEFA, igrač ili njegov klub (CSKA Moskva) mogu se žaliti u roku od tri dana.

Ruski su mediji u početku pisali kako je Eremenko kažnjen zbog konzumiranja 'snusa', popularnog duhanskog proizvoda u Finskoj, koji doduše nije na listi sredstava koja se vode kao doping preparati.

Međutim, pošto i 'snus' ima učinak sličan doping sredstvima, vjerojatno i bi i u tom slučaju dobio kaznu, samo znatno blažu.

Zanimljivo je da se pozitivan rezultat testa kod njega pojavio nakon utakmice u Ligi prvaka, protiv Bayera iz Leverkusena, na kojoj je Eremenko postigao izjednačujući zgoditak za konačnih 2:2.

Eremenko tješi kolegu iz reprezentacije Pohjanpala (Bayer) nakon remija

Bayer od ovoga ne može računati na neku beneficiju, jer ako je u nekom timu samo jednome igraču utvrđeno konzumiranje nedozvoljenih supstanci, kazna je individualna, vezana isključivo uz igrača. Primjerice, kad je Dinamov veznjak Arijan Ademi prije godinu dana pao na testu, nije bilo nikakvih sankcija za klub (doduše, kod Dinama bi u Ligi prvaka ili Europskoj ligi bilo vrlo teško oduzeti bodove, jer ih uglavnom nema 'na zalihama').

Kad se utvrdi kod dvojice igrača jednoga tima da su koristili doping sredstva, obojica podliježu individualnoj kazni, a klubu se onda u pravilu vrše česte i sveobuhvatne kontrole igrača.

Tek ako bi u jednome timu nakon utakmice bila trojica ili više igrača s pozitivnim testom, odluka o kazni mogla bi ići u pravcu nepriznavanja ostvarenog rezultata na terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close