Općinski sud Sarajevo

RK Neretva traži od suda da se Rukometnom savezu BiH zabrane sve aktivnosti

Sport / Flash | 08. 01. 2016. u 12:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometni klub "Neretva" iz Jablanice obavještava javnost kako će se 11. siječnja ove godine s početkom u 12 sati održati glavna rasprava pred Općinskim sudom u Sarajevu na kojoj će se raspravljati o zahtjevu RK Neretva da se Rukometnom savezu BiH zabrane sve aktivnosti vezane za ovosezonsko prvenstvo dok se ne riješi žalba u vezi prošlosezonske utakmice Prve federalne lige za žene između Jedinstva i Neretve.

Kako su priopćili iz Rukometnog kluba "Neretva", taj je klub zatražio sudsku zaštitu jer su još u svibnju prošle godine izjavili žalbu Rukometnom savezu BiH na nepravilnosti u utakmici Prve federalne lige za žene između Jedinstva i Neretve koja je odlučivala o prvom mjestu i plasmanu u Premijer ligu BiH, a do danas Rukometni savez nije donio odluku po toj žalbi, niti je u tom predmetu donesena konačna i izvršna odluka.

"I pored navedenih činjenica na te okolnosti da navedena utakmica, na koju je RK Neretva uložila žalbu, nikada nije ni registrirana, Rukometni savez BiH je započeo aktivnosti u povodu početka nove sezone 2015/2016. i pozvao ekipu OŽRK 'Jedinstvo' iz Tuzle na izvlačenje parova za Premijer ligu BiH i napravio raspored natjecanja, nakon čega je natjecanje krenulo te su već odigrana dva kola.

Zbog sve toga, RK Neretva zatražio je sudsku zaštitu, a glavna rasprava u ovom predmetu održat će se 11.01.2016. godine, a nakon što prethodno određena rasprava nije održana (s obzirom da je punomoćnik RS BiH tražio odgodu za ročište određeno za dan 14.12.2015. godine) i nakon što se Protivnik predlagatelja mjere osiguranja (Rukometni savez BiH) uopće nije pojavio, niti je ičim opravdao izostanak s još ranije zakazane rasprave koja je održana dana 10.11.2015. godine", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close