Čak bh. 264 trkača

Rekordan broj trkača iz BiH na Splitskom polumaratonu

Sport / Flash | 25. 02. 2017. u 16:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

17. Splitski polumaraton bilježi rekordan broj prijava, a ove godine je, kako piše trčanje.net, prijavljen i najveći broj trkača iz BiH.

Čak 264 trkača iz BiH su uplatila kotizaciju za nastup na Splitskom polumaratonu, uz 20 njih koji su se prijavili trčati 5km. Prijave je ispunilo još stotinjak njih koji su u međuvremenu odustali od utrke, ali i taj podatak govori u korist omasovljena ovog sporta.

Ukupno su to rekordne brojke bh. rekreativaca kad je u pitanju jedan inozemni polumaraton.

''U nedjelju u 9 sati nas očekuje utrka na jednoj od najljepših polumaratonskih staza u regiji, sa startom i ciljom na rivi, obilaskom Splita ulicama grada, trčanjem uz vojnu luku Lora, potom prolaskom atletskom stazom poljudske ljepotice, gradskog stadiona koji je 1979. godine, kad je izgrađen, vrijedio za jedan od najmodernijih svjetskih, i Marjansku šumu'', piše portal trčanje.net.

Kako je navedeno trkačka kolona će uvezati istok i zapad grada te proći pored niza sportskih i kulturnih obilježja Splita. Staza kotira i kao nešto teža polumaratonska, s par uspona, posebno nezgodnih onim u kritičnim fazama, odnosno drugom dijelu trke u Marjanskoj šumi.

Kopirati
Drag cursor here to close